TUGA! Preminuo nekadašnji direktor Železnica Vojvodine
Ilustracija, Foto: Profimedia

U 88. GODINI ŽIVOTA

TUGA! Preminuo nekadašnji direktor Železnica Vojvodine

Burbah je potomak jedne od najstarijih porodica podunavskih Švaba u Vojvodini, koja se na prostor današnje Vojvodine doselila pre oko 240 godina

Objavljeno:

Nekadašnji pokrajinski sekretar za saobraćaj i veze Gerhard Burbah, koji je bio i predavač na Građevinskom fakultetu u Subotici i na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, preminuo je danas u 88. godini. Član Pokrajinskog izvršnog veća zadužen za saobraćaj i veze postao je 1974. godine, u "zlatno doba", kada se gradila i obnavljala infrastruktura u Vojvodini.

Dužnost direktora Železničko-transportne organizacije Novi Sad preuzeo je devet godina kasnije i na tom mestu je ostao sve dok upravljanje nad železnicama u Srbiji nije centralizovano.

Pre desetak godina je izjavio da su železnice u Vojvodini potpuno uništene upravo zbog lošeg načina upravljanja.

"Železnička infrastruktura u Vojvodini, koja je slovila za najrazvijeniju u bivšoj državi, dovedena je do ivice propasti u poslednje dve decenije (od početka devedesetih godina 20. veka), od kada njome ponovo upravlja država Srbija", rekao je tada Burbah.

Završio je srednju građevinsku školu u Vrbasu i Građevinski fakultet u Novom Sadu, na kojem je i magistrirao.

Burbah je potomak jedne od najstarijih porodica podunavskih Švaba u Vojvodini, koja se na prostor današnje Vojvodine doselila pre oko 240 godina.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.