"SAD ĆEŠ MI UPLATITI 100 EVRA": Mladić iz Srbije upozorava na PREVARU lepe plavuše, namamila ga preko ČETA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

pretnja!

"SAD ĆEŠ MI UPLATITI 100 EVRA": Mladić iz Srbije upozorava na PREVARU lepe plavuše, namamila ga preko ČETA!

Ljudi, ovaj profil ženski zove na kameru, skida se, pokazuje telo i onda traži od vas da uradite isto

Objavljeno:

"Uplatićeš mi 100 evra ili ću tvoj video i sliku gde si go poslati tvojim rođacima i prijateljima. Imaš pet sekundi da mi odgovoriš i odlučiš se! Jedan, dva..."

Društvene mreže su pogodne za prevare, a svoje iskustvo sa jedne je podelio mladić iz Srbije koji tvrdi da je žrtva osobe koja se na fejsbuku predstavlja kao Sladana, a koja ga je na prevaru snimila nagog da bi ga kasnije ucenjivala da će eksplicitan sadržaj objaviti ako joj ne uplati novac.

Naime, jedan mladić je podelio u grupi na Fejsbuku neprijatno iskustvo, koje tvrdi da je doživeo kada ga je jedna ženska osoba pozvala preko video poziva i skinula se, a potom ga namamila da učini isto, i zamolio korisnike da prijave njen profil.

- Ljudi, ovaj profil ženski zove na kameru, skida se, pokazuje telo i onda traži od vas da uradite isto. Sve to snimi i ucenjuje vas za novac ili preti da će u suprotnom vaš snimak ubaciti na društvene mreže - napisao je uz skrinšot profila koji je objavio.

Priložio je i nekoliko fotografija njihove prepiske na kojima se, između ostalog, može videti da osoba traži 100 evra kako bi obrisala snimak.

- Želite li da pošaljem ovu sliku gde ste goli na svom radnom mestu? Želiš li da to učinim? - piše u porukama koje su mladiću stigle:

"Želiš li da tvoj video i golu sliku pošaljem tvojim rođacima i prijateljima u tvom lijepom rodnom gradu?"

Osoba je dalje zahtevala novca za koji joj je mladić odgovarao da ga nema.

- Sad ćeš mi uplatiti 100 evra i izbrisaću tvoj video. Ogovori mi, imaš pet sekundi da mi odgovoriš i odlućiš se - napisala je osoba, a onda je počela da odbrojava.

Na profilu se navodi da je osoba iz Kratova, da živi u Francuskoj, a upisana je pod srpskim imenom i prezimenom. Prema načinu na koji je pisala poruke moglo bi se pretpostaviti da nije govornik srpskog jezika, već da je poruke koje je slala prevodila uspomoć mašinskog prevodioca, zato što je u porukama mešala jedninu i množinu, ekavicu i ijekavicu.

Koga osoba ima u prijateljima nije moguće videti, a na profilu ima samo dve fotografije atraktivne plavokose devojke, drugih objava nema.

Bonus video:

04:57

BRZE VESTI 25.12.2021. 15.55

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.