UBIO SE ZBOG ZELENAŠA: Dragan (24) nije mogao da podnese pritisak, a na Fejsbuku se posebno oprostio od jedne osobe
DRagan Ranković, Foto: Facebook/printscreen

užas

UBIO SE ZBOG ZELENAŠA: Dragan (24) nije mogao da podnese pritisak, a na Fejsbuku se posebno oprostio od jedne osobe

Dug od 300 evra porastao zbog kamata

Objavljeno:

Posle hapšenja Kragujevčanina Marinka M. (40) i njegove nevenčane surpuge Jelene Đ. (31), zbog sumnje da se bavio zelenašenjem i od dužnika lažnim ugovorima o zajmu oduzeo čak 30 stanova, kuća, poslovnih prostora, kao i građevinsko zemljište, otkriveno je da su u Kragujevcu mnogi zbog kamataša dovedeni do prosjačkog štapa, a neki od dužnika su sebi oduzeli život.

Među njima je Dragan Ranković (24), koji se ubio u januaru 2020. godine jer je za prijatelja uzeo novac koji nije mogao da vrati. Mladić je u februaru 2020. nestao, a njegovo telo je pronađeno obešeno u mestu Crkvine nedaleko od rodnog sela Donje Grbice posle tri nedelje potrage.

Pozajmio za druga

Dragan je navodno od zelenaša uzeo novac za svog prijatelja i pošto nije imao da vrati, oprostio se sa svima i otad mu se gubio svaki trag.

- Dug se neprestano uvećavao i verovatno je višestruko premašio osnovnu svotu. Zelenaši su ga pritiskali i maltretirali do te mere da se odlučio na ovako radikalan korak - izjavio je tada njegov školski drug.

- Taj iznos nije bio veliki u početku. Pominje se 300 evra. Ali su mu kalemili kamatu na kamatu i ko zna koliko je ispalo kada se odlučio na ovaj tragičan korak. Maltretirali su ga. Dragan nije bio iz tog sveta. Domaćinsko dete sa sela - pričao je rođak nesrećnog mladica i kaže da ima indicija da je reč o jednoj od ekipa iz Kragujevca za koju „je javna tajna da se bave zelenašenjem“.

Dragan Ranković
foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo, Ranković je na Fejsbuku ostavio poruku:

- Dragi moji prijatelji, žao mi je što se opraštamo na ovaj način. Želeo bih da zahvalim svom „velikom prijatelju“ što me je doveo dotle da ja moram na ovakav način da rešim probleme koji su nastali zbog njega. Pozdrav veliki od Batketa.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.