NAJVEĆI BROJ VOZAČA GINE ZBOG OVOGA! Stiže nam KRITIČAN period, biće još više tragedija
ilustracija, Foto: Filip Plavčić/Ilustracija/ Printscren/Marko Nikolić

NESREĆA NA PUTU

NAJVEĆI BROJ VOZAČA GINE ZBOG OVOGA! Stiže nam KRITIČAN period, biće još više tragedija

Pored svih apela i upozorenja imamo veliki broj onih koji čine najteže prekršaje

Objavljeno:

Pored otežane vožnje koja je uzrokovana zimskim uslovima na putevima, predstojeći period slava i praznika, dodatni su motiv da se skrene pažnja na važnost opreza u saobraćaju.

Vladimir Vida iz Uprave saobraćajne policije ističe da je upravo ovo period godine u kojem se češće događaju saobraćajne nezgode, te apeluje na vozače da posebno vode računa i poštuju propise kako bi se izbegle najteže saobraćajne nezgode.

- Činjenica je da smo daleko od toga da su uslovi na putevima idealni za vožnju. Pored toga, ako dodamo neopreznost vozača i nažalost često konzumiranje alkohola na slavama i novogodišnjim proslavama, događalo se i tokom prethodnih godina da imamo stanje bezbednosti saobraćaja daleko od poželjnog i idealnog - ističe Vida i dodaje da je protekle nedelje sprovedena je akcija usmerena na otkrivanje vozača pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci.

- Rezultati su pokazali više od 1.300 vozača pod dejstvom alkohola i 61 pod dejstvom narkotika. Pored svih apela i upozorenja imamo veliki broj onih koji čine najteže prekršaje - rekao je VIda i dodao da je taj broj iz godine u godinu nažalost sve veći.

Nesreća
foto: RINA

On podseća da je vozačima koji nisu profesionalci dozvoljeno da imaju 0.2 promila alkohola u krvi, ali da u svakom slučaju ne treba da se licitira koliko je to čaša ili čašica i da se prilikom vožnje ne konzumira ni kap alkohola, jer i najmanja količina deluje na tehniku vožnje i stanje vozača.

Vida navodi da se od početka godine na putevima u Srbiji dogodilo oko 33.000 saobraćajnih nezgoda.

Nastradale su 483 osobe, što je 15 osoba više nego prošle godine, dodajući da najviše ljudi strada na auto-putevima.

1 / 5 Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.