PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV NASTAVNIKA IZ KOVILJA: Učenica ga je optužila za SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE
Zlostavljanje, Foto: Profimedia

OGLASILO SE TUŽILAŠTVO

PODNETA KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV NASTAVNIKA IZ KOVILJA: Učenica ga je optužila za SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE

To praktično znači da prema osumnjičenom nije određen pritvor, već da će se on u daljem toku postupka braniti sa slobode

Objavljeno:

Učenica starijeg razreda jedne osnovne škole u Kovilju kod Novog Sada ispričala je razrednoj da ju je nastavnik informatike terao da se dodiruju po telu i na taj način je seksualno zlostavljao, zbog čega je pokrenuta istraga, a nastavnik udaljen s posla.

Zbog ovoga je reagovalo i novosadsko Osnovno javno tužilaštvo iz kog su za Kurir rekli da je u vezi s događajem koji se odigrao u školi u Kovilju predmetni događaj prijavljen Policijskoj upravi u Novom Sadu, koja je, po nalogu ovog tužilaštva, prikupila sva obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za vođenje krivičnog postupka.

- Dana 15. decembra predmetni događaj kvalifikovan je kao krivično delo polno uznemiravanje, te je ovo tužilaštvo naložilo podnošenje krivične prijave u redovnom postupku, te će, nakon što bude sačinjena, krivična prijava biti dostavljena ovom tužilaštvu - rečeno nam je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

To praktično znači da prema osumnjičenom nije određen pritvor, već da će se on u daljem toku postupka braniti sa slobode.

Maloletnica je u pratnji roditelja i radnika Centra za socijalni rad prethodno dala izjavu policiji, a saslušan je i osumnjičeni prosvetni radnik. Direktorka škole u kojoj se, kako se sumnja, odigralo seksualno uznemiravanje kaže za Kurir "da postoje osnovi sumnje na elemente nasilja nastavnika informatike prema učenicima".

- Zaposleni je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka. Zbog zaštite interesa maloletnih lica i postupka koji je u toku nije moguće iznositi više informacija o događaju - rekla je direktorka.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.