VERNE DO KOSKE: Pre gospođa Belivuk i Miljković, ove žene MAFIJAŠA su intrigirale javnost
Tanja Miljković i Bojana Belivuk, Foto: Nikola Anđić, Kurir

KRIMINALNA LJUBAV

VERNE DO KOSKE: Pre gospođa Belivuk i Miljković, ove žene MAFIJAŠA su intrigirale javnost

Žene koje su ostale uz svoje supružnike i kad su zbog najtežih zločina završili iza rešetaka nisu novina

Objavljeno:

Prošle nedelje u žižu javnosti dospele su supruge Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, optuženih za seriju monstruoznih ubistava. Bojana Belivuk i Tanja Miljković našle su se na udaru istražitelja zbog sumnje da su novac, koji su njihovi muževi stekli baveći se kriminalom, ubacivale u legalne tokove kupovinom nekretnina.

Gospođe Belivuk i MIljković nisu prve pripadnice lepšeg pola, koje su javnosti postale poznate zbog svojih muževa s one strane zakona. Podsetimo, pored njih dve, čije su jače polovine radile kao ispostava kavačkog klana iz Kotora, u medijima se često pominje i ime Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe kavačkog klana, Radoja Zvicera. Ona je mužu prošle godine spasila život, kada je u Kijevu zapucala na atentatore i tako ih oterala.

Aleksandra Ivanović
Aleksandra Ivanovićfoto: Zorana Jevtić

Žene koje su ostale uz svoje supružnike i kad su zbog najtežih zločina završili iza rešetaka nisu novina. I supruge Milorada Ulemeka Legije i "zemunaca" Aleksandra i Miloša Simovića ostale su uz njih i kad su oni osuđeni na višegodišnje robije. Legijina žena Aleksandra Ivanović napravila je čak incident posle suđenja, kad je političara Čedomira Jovanovića, nezadovoljna njegovim svedočenjem, navodno udarila torbicom. I supruga Darka Šarića Lana Popović ostala je uz svog muža. Oni su čak dobili i dete tokom njegovog boravka u pritvoru.

Lana Popović
Lana Popovićfoto: Aleksandar Jovanovic Cile

- Supruga Luke Bojovića Barbara Bojović važila je za jednu od najlepših Beograđanki. U braku su dobili troje dece, a kad je Luka iz Srbije otišao u Španiju, gde je i uhapšen, Barbara je krenula za njim - podseća sagovornik Kurira.

Barbara Bojović
Barbara Bojovićfoto: Aleksandar Jovanović Cile

Druga faza raskrinkavanja

Dame nikada ne pitaju odakle novac

Bivši obaveštajac Božidar Spasić objasnio je da je hapšenje supruga druga faza raskrinkavanja kriminalne grupe. U prvoj su, kako je naveo, uhapšeni nosioci kriminalnog delovanja i izvršioci teških krivičnih dela.

- Žene mafijaša ne znaju mnogo o poslu i nikad ne pitaju odakle novac. Mafijaš pravi dve grupe novca, jedan je za letovanja, provod i putovanja, a drugi se pere, i on se ulaže u neke infrastrukturne projekte - kaže Spasić i objašnjava da su žene koje su bile uz klanove svesno trošile novac za koji su mogle da pretpostave odakle potiče.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.