ZBOG TARTUFA PETORO DECE OSTALO BEZ OČEVA! Porodica optuženog vrši peticiju za njegovo PUŠTANJE NA SLOBODU!
Tartufi, Foto: Društvene mreže

nepravda

ZBOG TARTUFA PETORO DECE OSTALO BEZ OČEVA! Porodica optuženog vrši peticiju za njegovo PUŠTANJE NA SLOBODU!

Kakva drskost, bezosećajnost i sramota!

Objavljeno: 09:40h

Maja Jeličić, supruga Predraga Jeličića koji je prošle godine ubijen kod Sremske Mitrovice zajedno sa svojim bratom Stanislavom, kaže da je bezosećajno to što radi porodica optuženog Dejana Erića.

- Petoro dece je ostalo bez oca zbog tarufa, ja sam ostala bez muža i devera. S druge strane, jedan osumnjičeni je već oslobođen, a za drugog se skupljaju nekakvi potpisi i potpisuje peticija kako bi se pustio iz zatvora. Kakva drskost, bezosećajnost i sramota!

Ovim rečima počela je ispovest za Kurir Maja Jeličić, supruga Predraga Jeličića (43), koji je 6. decembra 2020. brutalno ubijen zajedno sa svojim rođenim bratom Stanislavom (37), dok su u šumi kod Sremske Mitrovice brali skupocene gljive, tartufe.

Jedan brat oslobođen

Za ovaj zločin optužen je Dejan Erić (39) iz Jarka, koji je kobnog dana bio s bratom Nebojšom (37) u istoj šumi kao i braća i Jeličić. Dejanu Eriću nedavno je počelo suđenje pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici, dok je protiv njegovog brata Nebojše Erića postupak obustavljen, pa će on na suđenju biti svedok.

- Dejan je na suđenju bio hladnokrvan, kao da se ništa nije dogodilo. Niko mi nije ni prišao od porodice Erić da izjavi saučešće, apsolutno ništa - priča razočarana udovica i dodaje da su se pre ovog zločina njen suprug i dever družili s braćom Erić.

- Poznavali su se nekih 10 godina, a upoznali su se upravo kada su tražili tartufe. Ranije su i pili kafu zajedno - priča Maja Jeličić.

Ona dodaje da je prvo bila šokirana kada je tužilaštvo odustalo od gonjenja Nebojše Erića, a da se potom još više šokirala kada je čula da je njegov otac pokrenuo peticiju za oslobađanje i drugog sina Dejana, odnosno Nebojšinog brata.

- Kada sam jednom prilikom bila u Jarku, gde su mi i ubijeni muž i njegov brat, ljudi su me pitali da li znam za peticiju koju Erićev otac nudi da se potpiše kako bi se on oslobodio. To me je šokiralo, zamislite vi to?! - kaže supruga ubijenog Predraga Jeličića:

- Tada sam čula i da smo deverova supruga i ja odustale od krivičnog gonjenja i da smo oprostile zločin Erićima. Kako da odustanemo, a petoro dece je ostalo bez očeva?!

Nezainteresovani

Udovica ubijenog tvrdi i da je tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici pokazalo nezainteresovanost.

- Na pripremnom ročištu rečeno je da se svedoci više ne ispituju nego da se njihove izjave čitaju, što gubi svaki smisao neposrednosti ovog postupka - izjavila je.

Ljubomora dovela do tragedije

Meštani Jarka su ranije za Kurir ispričali da su braća Jeličić i braća Erić imala problem pet godina.

- Braća Jeličić radila su s tartufima oko 15 godina. Ovo je veoma unosan posao, jer kilogram košta od nekoliko stotina, pa do nekoliko hiljada evra. Jeličići su zakupili državnu šumu i imaju desetak parcela, manje-više cela šuma je njihova - rekli su meštani tvrdeći da da Erići imaju samo jednu njivu od 10 ari i da su bili ljubomorni na ubijene.

Oni su tada istakli da su noć pre zločina braću Jeličić upozorili da im se sprema sačekuša, ali da ih oni nisu poslušali.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.