PRIPREMNO ROČIŠTE ZBOG PREBIJANJA TROJICE MLADIĆA U NOVOM SADU: Osumnjičeno 8 momaka!
Prebijanje momaka, Foto: Printscreen/Twitter/Kineskikolacic

STRAŠNO

PRIPREMNO ROČIŠTE ZBOG PREBIJANJA TROJICE MLADIĆA U NOVOM SADU: Osumnjičeno 8 momaka!

Trojica od osmorice mladića iz Šida koji se terete za tuču nalaze se u pritvoru koji im je poslednji put produžen do 13. januara naredne godine

Objavljeno:

U Višem sudu u Novom Sadu za danas je zakazan pripremni postupak u slučaju prebijanja trojice mladića ispred jednog ugostiteljskog objekta u Ulici Laze Telečkog, u centru Novog Sada, za šta se tereti osam momaka iz Šida.

Optužnica je podignuta protiv B. D, N. B. i L. M. zbog opravdane sumnje da su počinili pokušaj ubistva, a protiv V. S, M. M, D. N, M. M. i B. M. zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje, prenosi Dnevnik.

Kako je ranije navelo Više javno tužilaštvo, okrivljenima se na teret stavlja da su dana 20. februara u Novom Sadu, u Ulici Laze Telečkog, ispred ugostiteljskog objekta „Lazin sokak“, u grupi zlostavljali i vršili nasilje prema više oštećenih lica, te izazivanjem tuče i bezobzirnim ponašanjem znatnije ugrozili spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir, u kom događaju je teško telesno povređen oštećeni D. M, koga su pokušali da liše života okrivljeni L. M, B. D. i N. B., dok je okrivljeni B. D. pokušao da liši života više lica i to oštećene D. M, N. Š. i P. M, zadajući im oštrim predmetom ubodne rane u predelima tela u kojima se nalazi više vitalnih organa.

Brutalna tuča, podsećanja radi, dogodila se oko 18 časova, a na snimku prebijanja trojice mladića koji se pojavio na društvenim mrežama se vidi kako nekoliko momaka napada mladiće koji izlaze iz lokala. Video zapis je, kako se pretpostavlja, sa neke od kamera video nadzora iz te ulice.

Trojica od osmorice mladića iz Šida koji se terete za tuču nalaze se u pritvoru koji im je poslednji put produžen do 13. januara naredne godine.

Sumnja se da je osmorka iz Šida tukla rukama i nogama trojicu mladića sa područja Žablja i Bača i da su im zadali ubodne rane nožem, tako da su dvojicu teško, a jednog lakše povredili. Dvojica teško povređenih mladića, nakon incidenta, prevezeni su u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine, gde je Š. N. (21) primljen sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u grudni koš, dok je D. M. (24) primljen sa teškim telesnim povredama u vidu ubodnih rana u predelu grudnog koša, ramena i povredama glave.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su, dan nakon incidenta, četvoricu osumnjičenih. Lisice su prvo stavljene na ruke L. M. (20), D. N. (21), V. S. (20) i M. M. (21) iz Šida, a dva dana nakon tuče, u Novom Sadu i Šidu, uhapšena su još dvojica njihovih sugrađana B. D. (21) i M. M. (21). Nakon toga, uhapšena su i preostala dvojica osumnjičenih B. M. i N. B.

Trojica od osmorice mladića iz Šida koji se terete za tuču nalaze se u pritvoru koji im je poslednji put produžen do 13. januara naredne godine. Iza rešetaka su B. D, N. B. i L. M., protiv kojih je Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog opravdane sumnje da su počinili pokušaj ubistva, dok se sa slobode se u daljem postupku brane V. S, M. M, D. N, M. M. i B. M., koji se terete da su u grupi počinili krivično delo nasilničko ponašanje jer su saslušani svedoci.

Inače, krivično delo teško ubistvo u pokušaju kažnjivo je Krivičnim zakonikom Republike Srbije kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, a za nasilničko ponašanje propisana je kazna od šest meseci do pet godina.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.