VELIKA ZAPLENA NA KELEBIJI: Carinici pretresli autobus pa pronašli SVAŠTA!
Ilustracija, Foto: Uprava Carine

AU

VELIKA ZAPLENA NA KELEBIJI: Carinici pretresli autobus pa pronašli SVAŠTA!

25-godišnjeg vozača autobusa preuzeli su u dalju nadležnost policija i tužilaštvo, dok će krijumčarene cigarete i alat biti zadržani do okončanja sudskog postupka

Objavljeno:

Carinici su u četvrtak na prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, u jednom autobusu otkrili 6.000 cigareta, ali i veliku količinu novih brusilica, bušilica i drugog električnog alata.

Prekršaj je otkriven kada je za detaljan pregled na izlazu iz zemlje izdvojen autobus beogradske registracije koji je bio na putu ka Austriji, saopštila je Uprava carina.

Na uobičajeno pitanje vozač je u svoje i u ime prisutnih putnika rekao, da sem ličnog prtljaga niko nema ništa da prijavi.

Da to nije tačno, utvrđeno je odmah na početku detaljnog pregleda, kada je među prtljagom putnika pronađena ogromna torba sa 20 različitih brusilica, bušilica, testera, akumulatorskih odvijača, zavijača i drugog električnog alata marke „hilti“.

Potom je pregledana i unutrašnjost autobusa i tom prilikom je iza tapacirunga u bočnim stranicama ispod prozora, pronađeno 6.000 komada različitih cigareta.

Da bi došli do sakrivenih boksova cigareta carinici su morali da skinu ivericu i tapacirung pored prednjih sedišta u autobusu.

Na kraju je autobus pregledan i mobilnim skenerom, ali u njemu nije pronađeno ništa više.

25-godišnjeg vozača autobusa preuzeli su u dalju nadležnost policija i tužilaštvo, dok će krijumčarene cigarete i alat biti zadržani do okončanja sudskog postupka.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.