ISKOPIRALI ZEMUNCE! Belivuk i Miljković sazidali "MALU ŠILEROVU", uradili su ISTU stvar kao Šiptar i KUM! (FOTO)
Vila Velje Nevolje i vila Dušana Spaosjevića, Foto: FACEBOOK / MATEJ BIMBO PETRUNIĆ, Pritskrin

vila na zvezdari

ISKOPIRALI ZEMUNCE! Belivuk i Miljković sazidali "MALU ŠILEROVU", uradili su ISTU stvar kao Šiptar i KUM! (FOTO)

Veljko Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković, izgradili su dva luksuzna zamka, jedan pored drugog, što su identično uradile i vođe zemunskog klana Dušan Spasojević Šiptar i njegovog najbližeg saradnika Mileta Lukovića Kum

Objavljeno: 15:25h

Zidine od tri metra, kamere jedna do druge, neprobojna stakla - tako se može opisati spoljašnji izgled "male Šilerove", kuće Belivuka-Miljkovića na Zvezdari u kojoj su danas uhapšene Bojana B, supruga Veljka Belivuka, njena majka Snežana Đ. i supruga Marka Miljkovića, kao i vanbračna supruga Filipa Ivanovskog uhašene.

Inače, Veljko Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković, izgradili su dva luksuzna zamka, jedan pored drugog, što su identično uradile i vođe zemunskog klana Dušan Spasojević Šiptar i njegovog najbližeg saradnika Mileta Lukovića Kum.

Miljkovićeva kuća završena je pre hapšenja. Zaštićena je video-nadzorom i on je u njoj navodno živeo sa suprugom. Pošto je vila malo "niža", otišao je korak dalje i na ogradu stavio bodlje - kaže sagovornik Kurira.

On dodaje da je Veljina vila u kojoj je želeo da stanuje sa porodicom, u trenutku hapšenja bila u fazi završnih radova.

- Radnici, skele, šut, malterisanje, mašine, buka - tako je pre nekoliko meseci izgledalo u dvorištu ove vile. Iako su svi misli da će radovi nakon svega stati, to se nije dogodilo - navodi on i nastavlja:

- Veljina vila veća je od Miljkovićeve, ali su potpuno iste i naslanjaju se jedna na drugu. Boja fasade, kamen kao dodatak na fasadi, vrata od garaže, ulaz, sve je apsolutno isto.

Ova građevina podseća na nekadašnje grandiozno zdanje zloglasnog "zemunskog klana", u Šilerovoj ulici u Zemunu koje je srušeno do temelja u operaciji "Sablja 2003."

Kuća je u to vreme bila opremljena najmodernijom tehnologijom, cela pokrivena kamerama, a zidine su bile visoke čak 7 metara pa niko nije pogao da primeti šta se dešava u vili poznatih vođa zemunaca.

Vila u Šilerovoj
foto: Printscreen Youtube

Vođe zemunskog klana Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum u Šilerovoj podigli su tri objekta od gotovo 1.500 kvadratnih metara, sa bazenom 24,8 puta 12,4 metara na placu površine 40 puta 65 metara, opasnim sa bedemom visokim četiri metra. Vođe klana su u izgradnju zdanja i materijal uložili najmanje osam miliona evra.

1 / 4 Foto: Nikola Anđić

Podsetimo, kako mediji pišu, procena zaplenjene imovine Belivuk-Miljković, procenjuje se na milion evra. Njihova vila takođe je obezbeđena nadzornim kamerama sa svih strana, kao i ogromnim zidinama oko cele kuće. Za sada nije poznato šta se sve nalazi u unutrašnjosti jer policija još uvek prestresa ceo prostor.

Ukupno tri stana i jedna kuća, za koje su sumnja da su stečene parama od krijumčarenja droge, oružja i ubistava. Jedan stan se vodi na Belivukovu ženu, jedan na taštu, a jedan na vanbračnu suprugu Filipa Ivanovića. Kuća se vodi na Miljkovića. Zaplenjena je sva pokretna i nepokretna imovina.

Zaplenjeni blindirani automobil BMW je isti onaj zbog kog se sudi Goranu Papiću, bivšem načelniku UKP-a. Naime, Papić je optužen da je u aprilu prošle godine mimo procedure vratio automobil Marku Miljkoviću, koji je sa Veljkom Belivukom pod istragom da je organizator kriminalne grupe koja se sumnjiči za ubistva, preprodaju droge i držanje oružja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.