AGONIJA U OBRENOVCU I DALJE TRAJE! Prošlo je 7 dana od požara, ne zna se šta je sa nestalima, SPASIOCI U OPASNOSTI
Požar u Obrenovcu, Foto: Grad Beograd

strašno

AGONIJA U OBRENOVCU I DALJE TRAJE! Prošlo je 7 dana od požara, ne zna se šta je sa nestalima, SPASIOCI U OPASNOSTI

I dalje je neizvesno kada će potraga biti okončana i koliko će još vremena biti potrebno da tela nastradalih budu pronađena

Objavljeno:

Od stravičnog požara u kineskoj robnoj kući u Obrenovcu, prošlo je već sedam dana, a agonija oko pronalaženja dveju nestalih žena i dalje traje.

Kako je objekat od 600 kvadrata u potpunosti izgoreo, a konstrukcija i krov su oštećeni u velikoj meri, tek sada su se stekli uslovi da spasilačke ekipe uđu u objekat i započnu potragu za telima.

- Postoji mogućnost da se krov uruši, pa će pretraga da počne tek kada se bagerom sklone delovi krova i raščisti teren - kaže izvor iz tima za potragu.

Dva bagera od jutros su opet na terenu i nastavljeno je skidanje krovne konstrukcije, koja je do sada sklonjena otprilike do pola, a teren se i dalje sukcesivno raščišćava.

1 / 6 Foto: Espreso

Ne zna se kuda su krenule da beže

Međutim, prema njegovim rečima, i dalje je neizvesno kada će potraga biti okončana i koliko će još vremena biti potrebno da tela nastradalih budu pronađena.

- Ne zna se na koju su stranu krenule da beže, pa se svaki metar pretražuje. Prema rečima radnica, deo do kog se sad stiglo, oko stepenica, mogao bi da bude onaj gde je jedna od njih nestala, ali to nije sigurno - kaže i dodaje da je otežavajuća okolnost i to što je temperatura bila izrazito visoka:

"Ostaci tela su praktično kremirani, tako da je ih je veoma teško pronaći." Podsetimo, požar se dogodio u četvrtak oko pola 11. U objektu su ostale dve žene, radnica zaposlena u kineskom tržnom centru Valentina L. i Svetlana P. koja je neposredno pre požara ušla u tržni centar da nešto kupi.

Još nije poznato ni šta je uzrok požara, zvaničnih saopštenja o tome još nema, a kako se do sada nagađalo, vatrena stihija je izbila ili je zbog pirotehnike ili svetlećih ukrasa.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.