DANAS VATROGASCI ULAZE U ZAPALJENI KINESKI TRŽNI CENTAR! Tragaće za osobom nestalom u požaru u Obrenovcu
Mesto užasa, Foto: Espreso

tuga

DANAS VATROGASCI ULAZE U ZAPALJENI KINESKI TRŽNI CENTAR! Tragaće za osobom nestalom u požaru u Obrenovcu

Podsetimo, požar u kineskoj ronoj kuću u Ulici Milana Obrenovića u Obrenovcu izbio je u četvrtak u 10.40 časova, a gašenje i dogašavanje trajalo je i više od 24 časa.

Objavljeno:

Prošlo je četiri dana od stravičnog požara u Obrenovcu, kada je u potpunosti izgorela kineska robna kuća, a danas se očekuje da vatrogasci uđu u sam objekat i započnu potragu za osobama koje se vode kao nestale u požaru.

- Danas bi trebalo da vatrogasci uđu u sam objekat i da krenu sa pretragom - izjavio je danas za "Blic" Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac.

Na licu mesta, kako javlja naš reporter, i dalje traju konsultacije tima vatrogasaca, a uskoro bi trebalo da se zna i kakva je odluka.

Ispred robne kuće nalaze se i rođaci nestale Svetlane P, koji se takođe raspitiju kada će početi potraga.

1 / 6 Foto: Espreso

Podsetimo, ulazak u sam objekat nije bio moguć ranije, jer je postojala opasnost da se ceo objekat uruši i time ugrozi živote vatrogasaca. Najveći problem predstavljao je masivan metalni krov, a koji specijalno vozilo postepeno uklanja još od petka popodne.

Još tada je bilo najavljeno da će ceo taj postupak trajati najmanej dva dana i tek kada se on bude sklonio, vatrogasci će moći da uđu unutra.

Kao nestale u požaru vode se dve žene - Valentina L. (53), prodavačica u kineskoj robnoj kući, i Svetlana P. (58) iz Rojkovca koja se u trenutku požara najverovatnije zatekla u radnji.

Kako su nam ranije ispričali prijatelji i rođaci Valintine L, nesrećna žena se tek nedavno, pre oko 2, 3 meseca zaposlila u kineskoj robnoj kući, iako se porodica tome protivila.

Požar, Požar u Obrenovcu, Vatrogasci
foto: Espreso

Svetlana P. (58) iz Rojkovca je kobnog dana svratila u robnu kuću, kako bi ćerki kupila jelku.

Podsetimo, požar u kineskoj ronoj kuću u Ulici Milana Obrenovića u Obrenovcu izbio je u četvrtak u 10.40 časova, a gašenje i dogašavanje trajalo je i više od 24 časa. Još niko nije zvanično saopštio šta je uzrok požara, to će biti moguće tek kada vatrogasci uđu u sam objekat i sprovedu istragu, što do sada nije bilo moguće zbog bezbednosti.

Kako se do sada sumnjalo, požar su izazvale ili novogodišnje lampice i drugi svetleći ukrasi koji su, prema rečima očevidaca, stalno bili uključeni, ili pirotehnička sredstva.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.