OVO JE POSLEDNJA GIŠKINA SLIKA NASTALA 4 SATA PRE NJEGOVE SMRTI! Držao je ruku na ramenu vojniku tokom ČINA (FOTO)
Đorđe Božović Giška, Foto: Kurir.rs

šok

OVO JE POSLEDNJA GIŠKINA SLIKA NASTALA 4 SATA PRE NJEGOVE SMRTI! Držao je ruku na ramenu vojniku tokom ČINA (FOTO)

Giška je ubijen 15. septembra 1991. godine na ratištu, pod nerazjašnjemim okolnostima

Objavljeno:

Đorđe Božović Giška bio je žestoki momak beogradskog asfalta i osnivač Srpske dobrovoljačke garde.

Tokom osamdesetih godina bio je pripadnik DB-a i bio je zadužen za planiranje likvidacija ustaških i albanskih terorista, ali nakon što je poslat da likvidira Momčila Đujića, istaknutog srpskog emigranta koji je ostavio veoma pozitivan utisak, Giška sve više postaje antikomunistički nastrojen.

Nakon toga iz korena menja svoj život i postaje nacionalista i zagovornik obnove monarhije za koju je smatrao da nudi bolju budućnost Srbiji.

Giška je ubijen 15. septembra 1991. godine na ratištu, pod nerazjašnjemim okolnostima, poginuo je u Gospiću u Hrvatskoj tokom ratnih dejstava. Iako je zvanična verzija bila da je stradao tokom ratnih dejstava i da su ga ubili hrvatski vojnici, i do dan danas je u narodu zapamćena druga verzija koja je potekla od njegovih saboraca, prijatelja i rodbine koji su odmah nakon pogibije tvrdili da je ubijen od srpske ruke.

Manje je poznato da je Giška bio duboko religiozan. Nekoliko sati pre pogibije, kumovao je na krštenju svog vojnika Zdravka Vuletića i pravo sa krštenja je otišao u smrt.

O pobožnosti i pokajanju Giške za svoj prethodni kriminalni život svedočio je arhimandrit Lazar sa Ostroga koji je tvrdio da za svog života nije video većeg pokajnika od Giške.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.