OGLASILI SE IZ ŽELEZNICE POVODOM POGIBIJE DEČAKA! Vozač auta u kojem je dete bilo, prevideo znak?
Ilustracija, Foto: Marko Nikolić, Emilija Jovanović, Ana Paunković

tuga

OGLASILI SE IZ ŽELEZNICE POVODOM POGIBIJE DEČAKA! Vozač auta u kojem je dete bilo, prevideo znak?

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi detalje nesreće

Objavljeno:

Putni prelaz kod Smedereva, na kojem je nastradao trogodišnji dečak, ima vertikalnu drumsku signalizaciju, odnosno znak stop, pa u "Železnicama" pretpostavljaju da je vozač auta u kojem je dete bilo, to prevideo.

- Pretpostavljamo da je posredi bila pogrešna procena vozača ili da je prevideo ovaj znak. Tragedija je zaista velika i žao nam je što je do nje došlo. U skorije vreme stalno ističemo da moraju da se poštuju drumski propisi - rečeno je za Telegraf.rs iz Infrastruktura železnice Srbije.

Oprez je preko potreban imajući u vidu i da vozu treba mnogo više vremena da zakoči, zbog čega na prelazima železnička vozila uvek imaju prednost.

- U ovom slučaju se radilo o teretnom vozu koji od trenutka kočenja vozi još 1.000 metara - napominje Stanisavljević.

Podsetimo, dete (3) je nastradalo u utorak uveče kada je teretni voz naleteo na putnički automobil na putnom prelazu na potezu između Osipaonice i Lugavčine, kod Smedereva.

Dečak je s teškim povredama prevezen kolima hitne pomoći u smederevsku bolnicu.

- Dete je u bolnicu stiglo bez znakova života, pokušana je reanimacija, ali bez uspeha. Stariji čovek je sa teškim, višestrukim povredama opasnim po život, prebačen tokom noći na Urgentni centar u Beogradu - rečeno je u OB „Sveti Luka" u Smederevu.

Na lice mesta izašli su pripadnici MUP-a i zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja, koja će utvrditi detalje nesreće.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.