PETAR RAKOČEVIĆ PLAKAO U SUDU: Priznao da je udario Filipa pištoljem, ali je oružje SAMO OPALILO?
Ubijeni Filip Lepojević, Foto: Printscreen/Youtube/Rudar7

suđenje

PETAR RAKOČEVIĆ PLAKAO U SUDU: Priznao da je udario Filipa pištoljem, ali je oružje SAMO OPALILO?

Petar Rakočević je tokom iznošenja odbrane rekao i da ne zna zašto su on i Uroš napadnuti u kafiću, te da sumnja da je to zbog njihovog pravoslavnog udruženja

Objavljeno:

Petar Rakočević (35), optužen da je ubio Filipa Lepojevića (18) prošle godine na Banjici, pred Višim sudom je priznao da je udario mladića pištoljem, ali je kroz suze izneo tvrdnju da je oružje samo opalilo.

Podsetimo, Petar Rakočević i njegova braća Radovan (38) i Uroš (26) optuženi su za ubistvo Lepojevića koje se dogodilo 5. septembra 2020. u Bulevaru oslobođenja. Rakočevići su juče pred Višim sudom izneli odbranu, a potvrdili su da je ubistvu prethodio napad L. P. na Uroša i Petra, kao i I. N., koji je inače svedok ubistva. Petar, koji je prvi svedočio, rekao je sudiji "da mora da objasni priču iz početka".

Napad u kafiću

- Nekoliko dana pre zločina brat Uroš i ja smo napadnuti u kafiću na Banjici, kada je L. P. mog brata izbo po leđima. Mene je I. N. udario kriglom u glavu, u tuči sam posečen. Uroš je završio na intenzivnoj nezi, a ja sam bio uplašen, pa sam nekoliko dana kasnije nabavio pištolj, neću reći od koga, koštao je između 250 i 300 evra. Iz straha nisam smeo da kažem policiji ko nas je napao - rekao je Petar Rakočević i nastavio plačnim glasom:

- Konsultovao sam se sa sestrom, ocem i sveštenikom šta da radim, rekli su mi da prijavim policiji. Inspektori su mi kazali da su nas sad napali ovako, a da će sledeći put oružjem. Pored moje piljare tih dana su prolazili L. P., I. N., ranjeni A. Đ, ali i Filip Lepojević - objasnio je Petar.

Krečili grafite Rada

Zabranjivali dilovanje droge

Petar Rakočević je tokom iznošenja odbrane rekao i da ne zna zašto su on i Uroš napadnuti u kafiću, te da sumnja da je to zbog njihovog pravoslavnog udruženja. - Krečili smo grafite FK Rad koji pozivaju na nasilje i slikali murale svetaca. Zabranjivao sam da se tu diluje droga, verovatno su mi zato zamerili. Inače, Filip se pojavljivao u nekim našim akcijama, jednom ili dva puta je učestvovao u sređivanju Banjice - rekao je Petar.

Kobnog dana, kako je rekao, s braćom je bio na previjanju, pa su krenuli kod roditelja na ručak. On je odlučio da izvidi situaciju, da ih neko ne čeka ispred zgrade.

Dileri

- Video sam L. P. sa još dvojicom i potrčao ka braći, koja su bila u kolima. Skinuo sam tašnicu u kojoj sam držao pištolj i stavio ga pored Radovana. Dok smo bežali, tamni auto nam je preprečio put, pa sam izašao sa mesta suvozača da kažem vozaču da se skloni da prođemo. Tek tada sam video da su to Filip, I. N. i A. Đ. - rekao je optuženi i dodao da je pomislio da je Filipa poslao L. P., za koga je, kako tvrdi, Filip dilovao drogu:

- Filip je iz pojasa izvadio pištolj, ja sam ga uhvatio rukom, oteo, udarao me je, a ja sam ga lupio pištoljem u glavu, prst mi nije bio na obaraču. Sledeće čega se sećam je da sam čuo dva pucnja. Radovan me je uveo u kola i rekao mi da zovem policiju.

Optuženi Radovan Rakočević naveo je da mladiće iz automobila nije poznavao, te da je čuo pucanj i mislio da je njegov brat Petar ranjen. Trećeoptuženi Uroš je ispričao da je posle hitaca izašao iz kola sa oružjem svog brata Petra, pa prišao A. Đ., koji je nešto tražio ispod volana.

- Mislio sam da je naoružan. Prvo sam pucao pored njega, pa posle u butinu. Nikada ranije nisam koristio oružje. Video sam pre toga da Filip ima pištolj - rekao je Uroš.

Pretnje

Zapalili im pravoslavno udruženje

Petar Rakočević, koji je bio vidno uznemiren tokom svedočenja, ispričao je da su mu posle zločina zapalili piljaru, kao i cvećaru njegove sestre: - U oktobru su zapalili i prostorije našeg pravoslavnog udruženja koje promoviše porodične vrednosti, nacrtali su grafit - crnu glavu sa rukama preko očiju i usta i napisali "Omerta", kasnije sam saznao da je to zakon ćutanja, pisali su "Smrt Rakočevićima", lupali mojoj majci na vrata.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.