PROŠLO JE POLA DECENIJE OD NESTANKA BARBARE VITEZ IZ SENTE: Kružile su razne priče, od nje nema ni traga godinama
Barbara Vitez, Foto: Prva tv Printscreen

POTRAGA JOŠ UVEK TRAJE

PROŠLO JE POLA DECENIJE OD NESTANKA BARBARE VITEZ IZ SENTE: Kružile su razne priče, od nje nema ni traga godinama

Kružile su razne informacije, da je viđena u Mađarskoj, Grčkoj, Rumuniji, ali od Barbare nema ni traga ni glasa već pola decenije

Objavljeno:

Barbara Vitez, tada učenica prvog razreda Srednje ekonomsko-trgovinske škole, nestala je 25. novembra oko 22 časa, kad se vraćala sa proslave drugaricinog rođendana. Navodno, prelazeći most na Tisi kod Sente, tokom opasne dečje igre popela se na stub mosta i upala u reku.

Desetak dana posle nestanka, Barbarini roditelji dobili su anonimno pismo u kom se tvrdi da je devojčica oteta i silovana, a zatim "omamljena drogom sipanom u sok, zadavljena i bačena u Tisu".

Njeni drugovi koji su bili s njom kobne noći tvrdili su da je pala sa mosta i utopila se. Svi oni su prošli poligraf, osim dvojice. Ta dvojica su jedini bili sa Barbarom kad je poslednji put viđena. Pojavili su se snimci sigurnosnih kamera na osnovu kojih se može zaključiti da ona uopšte nije ni stigla do mosta na Tisi.

Barbara Vitez
Barbara Vitezfoto: Printscreen / Facebook

Potraga za Barbarinim telom odmah je započeta, ali i pored detaljne pretrage korita Tise, obala i priobalja, nije pronađen ni delić odeće. Kružile su razne informacije, da je viđena u Mađarskoj, Grčkoj, Rumuniji, ali od Barbare nema ni traga ni glasa već pola decenije.

Igor Jurić podsetio je na ovaj kobni slučaj koji je i dan danas, pet godina kasnije, pod velom misterije.

- Prošlo je 5. godina od nestanka devojčice Barbare Vitez iz Sente. Porodica ostavljena na milost i nemilost najvećem mogućem neprijatelju: neizvesnosti. Slučaj Barbare Vitez je opomena svima, nestanci se dešavaju i brza i stručna potraga je ključna da se deca pronađu i vrate kući. - napisao je na svom Twiter nalogu.

Za Barbarom raspisana žuta Interpolova poternica

Interpol je obavešten o Barbarinom nestanku, njeno ime i prezime sa fotografijom se od marta 2018. godine nalazi na takozvanoj žutoj poternici, odnosno, na listi nestalih osoba za kojima se traga. Ni to, međutim, još uvek nije dalo rezultate.

Barbara Vitez
foto: Printscreen / Interpol

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.