PUŠTENI SVI UHAPŠENI INSPEKTORI I INVESTITORI SA PALILULE: Detalji hapšenja zbog nelegalne gradnje
Ilustracija, Foto: MUP Srbije

saslušanje

PUŠTENI SVI UHAPŠENI INSPEKTORI I INVESTITORI SA PALILULE: Detalji hapšenja zbog nelegalne gradnje

Privedeni inspektori i investitori sa opštine Palilula posle saslušanja pušteni su da se brane sa slobode

Objavljeno:

Službenici opštine Palilula i grupa investitora "pali" su zbog nelegalne gradnje na toj beogradskoj opštini.

Privedeni inspektori i investitori sa opštine Palilula posle saslušanja pušteni su da se brane sa slobode.

Policija je uhapsila 13 osoba zbog sumnje da su malverzacijama omogućili izgradnju objekata bez građevinskih dozvola. Uhapšeni su V. Ć. (69), odgovorno lice u opštini Palilula, koji se tereti za krivično delo trgovina uticajem.

Osim njega lisice su stavljene i građevinskim inspektorima M. L. (59), koji je osumnjičen za trgovinu uticajem u pomaganju i zloupotrebu službenog položaja, zatim Đ. R. (63), G. P. (52), B. C. (62) i Z. P.(62), osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja.

Među uhapšenim je i sedam investitora - S. H. (40), S. S. (51), M. B. (70), T. D. (48), A. V. (62), V. Ž. (49) i Ž. L. (42), koji se terete za trgovinu uticajem.

Ovom krivičnom prijavom biće obuhvaćeno i dvoje bivših odgovornih lica u Opštini Palilula, koja su odranije u pritvoru, dok se za jednim investitorom intenzivno traga. Iz policije nisu saopštili imena te dvojice, ali to su najverovatnije bivši predsednik opštine Aleksandar Jovičić i nekadašnji načelnik inspekcije D. V. (43), jer su oni jedini ostali u kućnom pritvoru.

Ostala šestorica opštinskih službenika, koji su u junu uhapšeni, pušteni su da se brane sa slobode dok traje istraga. Posle saslušanja pušteni su i svi koji su privedeni danas.

Odgovorni iz Opštine Palilula terete se da su od jula 2016. do novembra 2018. godine uzimala novac od investitora kako bi uticala na inspekcijske organe i na taj način im omogućili da nelegalno izgrade objekte na teritoriji te opštine. Svi uhapšeni će biti privedeni na saslušanje u Više tužilaštvo.

Inače, Aleksandar Jovičić se po prvoj krivičnoj prijavi sumnjiči da je uticao na D. V. odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole.

Prilikom hapšenja, kod Jovičića u stanu je pronađeno i 350.000 evra. On je u tužilaštvu rekao da mu je taj novac ušteđevina i poklon koji je dobio kad se ženio pre šest godina. Inače, tužilaštvo ga sumnjiči da je od investitora, koji su gradili nelegalne objekte protivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.