"ČETVORKA DANAS, UBILI SMO KLJUČNE": Transkripti razgovora brutalnih LIKVIDACIJA ugledali svetlost dana
Velja Nevolja, Foto: Zorana Jevtić

OTKRIVENO

"ČETVORKA DANAS, UBILI SMO KLJUČNE": Transkripti razgovora brutalnih LIKVIDACIJA ugledali svetlost dana

Prema informacijama iz istrage, utvrđeno je koja četvorica su, od trinaest osumnjičenih, od Spuža do Kotora prevezla sada pokojnog Radulovića, ali i ko ga je i na koji način ubio

Objavljeno:

Brojni zločini škaljarskog i kavačkog krminalnog klana, među kojima su ubistva, priprema likvidacija, transporti droge, zastrašivanja, ali i šurovanje pripadnika bezbednosnog sektora Crne Gore sa njima, uskoro bi mogla biti otkrivena - navodno, o svemu su razgovarali preko kriptovane Sky ECC aplikacije, a transkripti su u rukama međunarodnih istražitelja.

To je “Vijestima” kazao sagovornik iz bezbednosnog sektora nakon što su vođe kavačkog klana prekjuče u SDT-u, navodno, saslušane zbog još jednog ubistva - nekada visokopozicioniranog člana škaljarskog klana Mila Radulovića, zvanog Kapetan.

I to ubistvo, tvrde izvori “Vijesti”, rasvijetljeno je zahvaljujući transkriptima poruka koje su kavčani razmenjivali. Osim toga, pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala navodno su obezbedili i dodatne, materijalne dokaze.

Ubistvo
foto: Printscreen/Pink

Prema informacijama iz istrage, utvrđeno je koja četvorica su, od trinaest osumnjičenih, od Spuža do Kotora prevezla sada pokojnog Radulovića, ali i ko ga je i na koji način ubio.

Radulović je navodno par dana bio zarobljen dok su kavčani sa njegovog kriptovanog broja “navlačili” škaljarce.

On je otet 14. oktobra 2020. godine, nakon što je škaljarca Damira Hodžića i njegovog zeta Adisa Spahića sačekao u kući Ratka Živkovića, saradnika kavačkog kriminanog klana.

U toj kući, u spuškom naselju Stanjevića rupa, Barani su upali u zamku. Sačekali su ih i Beograđani Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, Marko Miljković zvani Mesar i Nebojša Janković.

I Nevolju i Mesara odale poruke

U optužnici koju je protiv Belivukove kriminalne grupe podiglo beogradsko tužilaštvo, transkripti su razgovora Velje Nevolje i Mesara, u kojima se oni ostatku klana hvale da su u Crnoj Gori ubili dvojicu “bitnih”, a da će i uskoro “odrati” i Kapetana.

Istog dana, deo klana u Beogradu je zverski mučio, a potom i ubio Lazara Vukićevića, koga su u kuću u tamošnjem naselju Ritopek namamili upravo preko Radulovićevog telefona.

- Je li, brate, ništa mi draže nema nego što smo Lazu odrali, znači brate ja ne mogu da ti opišem. Vidi, odrali smo Lazu, odrali smo Kasapa, odrali smo Zeca i evo ga Kapetan, i njega ćemo da oderemo za koji dan. Znači, burazeru, četvorka danas, ubili smo ih, i to sve ključni - poruka je koju 14. oktobra u 22.17 ostalim članovima klana šalje Miljković.

Prethodno, on i Belivuk tokom čitavog dana izdavali su naredbe dijelu ekipe koji je u prestonici Srbije ostao da namami i ubije Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca.

Vukićević je naseo na fotografiju vezanog Belivuka i poruku poslatu sa broja Mila Radulovića. Šarac nije.

- Braćo, Šarac se us*o, ne sme da dođe, pazi kad ne vjeruje ni Kapetanu. Eto, sve ti je jasno - piše u poruci koju je Miljković 14. oktobra u 15.05 poslao u grupni čet “222” napravljenu na Sky ECC aplikaciji.

Nekoliko minuta kasnije šalje poruku:

- Zamisli ti, on Miletu koji mu je šef, on piše da kaže nešto što samo oni znaju, zamisli idiota, imbecila - sadržina je bila poruke koju je poslao.

Nakon prepiske o Šarcu, dogovaraju se da promene adresu koju su rekli i njemu i Vukićeviću, da ih ne bi “ocinkario policiji”.

- Da l da onda promenimo adresu, zato što ovu adresu zna i Šarac? Da l da mu kaže Mile da je Šarac možda cinkaroš, čim se tako isparanoisao - pita Srđan Lalić u 15.26 sati i odmah odbija odgovor od Miljkovića: “Može, to ćemo sada da uradimo, bravo. Recite samo koju adresu?”

Sagovornici “Vijesti” tvrde da se iz tih poruka jasno vidi da pojedini članovi škaljarskog klana nisu ni sumnjali da im sa Kapetanovog broja pišu kavčani.

(Espreso/ Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.