MUŠKARAC UPAO U ŠKOLU U NIŠU: Pretio devojčicama da će ih POLOMITI
Foto: Profimedia

ŠTA JE OVO?

MUŠKARAC UPAO U ŠKOLU U NIŠU: Pretio devojčicama da će ih POLOMITI

Muškarac je 16. novembra ove godine, dok su deca bila na času fizičkog vaspitanja, preskočio ogradu škole

Objavljeno:

Niška policija podnela je krivičnu prijavu protiv četrdesetrogodišnjaka zbog ugrožavanja sigurnosti učenika OŠ "Car Konstantin" u Nišu. Kako saznajemo, ovaj Nišlija, inače roditelj jedne od učenica, upao je u školsko dvorište i uputio ozbiljne pretnje deci, samo zato što mu se njegova ćerka požalila da je zadirkuju.

Muškarac je 16. novembra ove godine, dok su deca bila na času fizičkog vaspitanja, preskočio ogradu škole, a zatim počeo da vređa i da preti devojčicama.

- On je decu psovao, pretio da će ih sve polomiti, te da više ne želi da čuje da mu se ćerka žali da je maltretiraju. U njegovim radnjama stekli su se elementi krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti, pa je protiv njega po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva podneta krivična prijava - navode naši sagovornici upoznati sa ovim slučajem.

Direktorka škola Gordana Milošević kazala je za Telegraf da bezbednost učenika ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu pronašli su 82 ilegalna migranta

- Za vreme drugog časa fizičkog vaspitanja u prepodnevnoj smeni, desio se incident kada je treće lice preskočilo ogradu škole i kako tvrde oni koji su bili prisutni, uputilo uvrede i pretnje grupi učenica koje su bile na času. Škola je postupila strogo po Pravilniku o Protokolu postupanja u ustanovi u odgovoru na nasilje, zlostavljanje i zanemarivanje tako da bezbednost đaka nije bila dovedena u pitanje. Nastavnik fizičkog je odmah zaustavio i smirio tog muškarca a škola je istog dana obavestila sve relevantne institucije Policijsku upravu u Nišu, Školsku upravu i Centar za socijalni rad koji će nadalje preduzimati mere iz svoje nadležnosti. Takođe, škola je izradila i individualne planove zaštite za sve učenike, učesnike događaja, koji uključuju održavanje časova odeljenjske zajednice i savetodavni rad – saopštila je Milošević.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.