SUĐENJE ZA POKUŠAJ IZNUDE OD FUDBALERA "VOŠE"! Ispred sudnice jake mere obezbeđenja
Ilustracija, Foto: Filip Plavčić

šok

SUĐENJE ZA POKUŠAJ IZNUDE OD FUDBALERA "VOŠE"! Ispred sudnice jake mere obezbeđenja

Nastavak suđenja je zakazan za 23. decembar

Objavljeno:

Višem sudu otvoren je pretres Novosađaninu D. B. (31) okrivljenom za pokušaj iznude fudbalera "Vojvodine". Okrivljeni, koji se od februara nalazi u pritvoru, se do sada branio ćutanjem.

Međutim, na jučerašnjem pretresu je izjavio da nije imao nameru da iznudi novac, već da pomogne igraču, piše Dnevnik.

On je naveo da je slučajno, preko poznanika kojeg nije hteo da imenuje, u novosadskom restoranu upoznao čoveka koji je iz sveta fudbala u Crnoj Gori i koji je suvlasnik jedne novosadske firme. On mu se požalio da mu fudbaler od kog je navodno pokušao da iznudi novac duguje oko 100.000 evra. Okrivljeni je dodao da je nakon što je video papire, iz najbolje namere hteo da reši problem da ne bi došlo do suspenzije igrača. Međutim, došlo je do toga da je oštećeni ozvučen u policiji, od koje je dobio pare za isplatu, i da je 5.000 evra predao okrivljenom, nakon čega je ovaj uhapšen.

Oštećeni fudbaler rekao je da s platom od 3.200 evra i bonusom nema potrebe da nekome bude dužan, a da je njegova devojka nekad radila u firmi koja se predstavljala kao poverilac u ovom slučaju, ali je napustila posao, nakon što je suvlasnikova devojka počela da pokazuje znake ljubomore.

Kazao je i da mu je okrivljeni prilikom primopredaje rekao da su poverioci nestrpljivi i da se sa njima ne treba igrati. Dodao je da se "ozbiljno zabrinuo kada su u januaru išli na klupske pripreme u Tursku kada je u avionu ugledao okrivljenog sa S. M, koji mu je kum, inače kontroverznim istaknutim članom uprave kluba koji je u pritvoru zbog drugih krivičnih dela.

Suđenje je proteklo uz jake mere obezbeđenja i zatvorske čuvare u fantomkama naoružane kratkim i dugim cevima vatrenog oružja. U sudnicu su pušteni samo oni koji moraju da budu prisutni, dok se u hodnik moglo ući samo uz provere.

Nastavak suđenja je zakazan za 23. decembar.

Podsetimo, Novosađanin D. B. (31) uhapšen je zbog sumnje da je na ime nepostojećeg duga pretnjama pokušao da iznudi 40.000 evra od 21-godišnjeg fudbalera iz Futoga koji igra za Vojvodinu.

Osumnjičeni je uhapšen prilikom primopredaje dela pomenutog iznosa, saopštila je Policijska uprava Novi Sad.

Tereti se za krivično delo iznuda u pokušaju i određeno mu je zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.