NASTAVLJA SE SUĐENJE ALEKSIĆU! Njegov advokat najavio: "Podnećemo krivične za fabrikovanje lažnih silovanja" (FOTO)
Mika Aleksić ispred Višeg suda u Beogradu, Foto: Zorana Jevtić

ročište

NASTAVLJA SE SUĐENJE ALEKSIĆU! Njegov advokat najavio: "Podnećemo krivične za fabrikovanje lažnih silovanja" (FOTO)

U sudnici bi tužilaštvo i punomoćnici oštećenih trebalo da se izjasne o predloženim dokazima odbrane

Objavljeno: 12:08h

Pripremno ročište Miroslavu Miki Aleksiću, optuženom za silovanja i nedozvoljene polne radnje, danas je nastavljeno u Višem sudu u Beogradu, a on je došao u pratnji svog advokata.

U pitanju je nastavak pripremnog ročišta u kom bi trebalo da se donese odluka o svedocima.

- Moramo da proverimo tokove novca. Podnećemo krivične prijave za fabrikovanje lažnih silovanja - rekao je za Telegraf.rs advokat Mike Aleksića, Zoran Jakovljević.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Zorana Jevtić

Kako je ranije rekao Jakovljević, predložili su mnogo dokaza i između 50 i 60 svedoka, među kojima su i glumci Aleksandar Berček, Goran Sultanović, Dubravka Mijatović, Dragan Bjelogrlić, Vuk Kostić, Nikola Đuričko, Nikola Kojo i ostali.

Takođe bi trebalo da bude odlučeno da li će žrtve da budu ispitane, ili će samo da budu pročitani njihovi iskazi.

Biće doneta i odluka o tome da li će proces da bude javam, s obzirom na to da i jedna i druga strana smatraju da treba da bude.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Zorana Jevtić

Aleksić je optužen za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva, takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksualno zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, i druge devojke.

Zbog toga je Aleksić uhapšen 16. januara i do 10. septembra je bio u pritvoru, kada mu je Apelacioni sud ukinuo pritvor i odredio zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Pripremno ročište Aleksiću je trebalo da bude odžano 1. oktobra 2021. godine. Međutim, odloženo je pošto je Aleksićev advokat Zoran Jakovljević obavestio sud da je pozitivan na virus kovid 19 i da ne može da dođe.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Zorana Jevtić

Aleksić je, sa druge strane, došao u pranji supruge i još jedne žene. U sud su tada bili i advokati, punomoćnici oštećenih glumica.

Ispred suda dve žene i jedan muškarac razvili su transparent "Verujemo Mileni Radulović", glumici koja ga je prva prijavila za silovanje u januaru ove godine.

Apelacioni sud u Beogradu, inače, potvrdio je početkom avgusta u celosti optužnicu protiv Aleksića.

Pripremno ročište potom je održano 10. oktobra, kada je Aleksićev advokat Jugoslav Tintor rekao da je učitelj glume negirao optužbe.

Miroslav Mika Aleksić
foto: Zorana Jevtić

Punomoćnik oštećenih glumica, Jugosalav Tintor, zatražio je izuzeće predsednika veća sudije Zorana Božovića. Nakon toga, ročište je prekinuto pauzom do odluke o ovom zahtevu.

Punomoćnik oštećenih tražio je da se sudija Božović sam izuzme iz postupka, jer je već ranije odlučivao o produženju pritvora Aleksiću, a što bi, kako smatra advokat, mogao da bude razlog da se kasnije ukine presuda, koju bi donelo njegovo veće.

Sudija se, međutim, nije izuzeo, a pripremno ročište je potrajalo zbog procesnih radnji.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.