NOVI DETALJI OKO UBISTVA MAJE IZ KRALJEVA: Veoma je UZNEMIRUJUĆE
Policija, Foto: RINA

ZLOČIN

NOVI DETALJI OKO UBISTVA MAJE IZ KRALJEVA: Veoma je UZNEMIRUJUĆE

Policajci i vatrogasci spasioci ušli su u reku kako bi izvadili telo, a jedan od kolega je primetio tragove automobilskih guma, što mu je bilo sumnjivo, jer se radi o nepristupačnom terenu

Objavljeno: 22:03h

Pripadnici Policijske uprave u Novom Pazaru intenzivno tragaju za Muratom P. (55) iz Tutina, koji se sumnjiči da je ubio Kraljevčanku Maju O. (35), čije je beživotno telo pronađeno u reci Ibar, nedaleko od Ribarića i jezera Gazivode.

Beživotno telo žene, zakačeno za jednu granu iznad vode, primetio je ribolovac u mestu Bektov vir i odmah je obavestio policiju. U početku se nije znalo da je reč o zločinu, već su policajci i vatrogasci najpre posumnjali da se radi o samoubistvu ili slučajnom utapanju.

- Policajci i vatrogasci spasioci ušli su u reku kako bi izvadili telo, a jedan od kolega je primetio tragove automobilskih guma, što mu je bilo sumnjivo, jer se radi o nepristupačnom terenu. Pratio ih je i dvadesetak metara dalje je pronašao delove ženske odeće, a zatim je uočio i tragove krvi, što nam je govorilo da je, ipak, reč o nasilnoj smrti - priča naš izvor iz istrage.

Kada je telo žene izvučeno iz vode, na njemu su bile vidljive sitnije povrede, a potom i rana u predelu slepoočnice, zbog čega je odmah naložena obdukcija.

- Kada smo započeli identifikaciju žrtve imali smo problem jer niko nije prijavio nestanak na teritoriji naše uprave. Kontaktirali smo i kolege iz Rožaja, kroz koje protiče Ibar, ali su nam rekli da ni kod njih nema nestalih. Međutim, polako su se pojavljivali neki detalji koji su nam otkrili njen, ali i identitet muškarca za kojeg sumnjamo da ju je ubio - dodaje naš sagovornik.

Prema nezvaničnim informacijama, policija i dežurni tužilac Edis Arifović su tokom višečasovnog uviđaja pronašli niz dokaza, delova odeće koja je prosleđena na DNK analizu. Pronađen je i automobil osumnjičenog, koji je poslat na veštačenje, jer još nije poznato da li je ubijena na obali reke ili na nekom drugom mestu, pa je telo vozilom dovezeno do Ibra.

- Osumnjičeni nije pronađen na adresi stanovanja i za njim intenzivno tragamo. Međutim, kako je do Crne Gore desetak, a Kosova i Metohije samo četiri kilometra, moguće je da je on pobegao u nekom od tih pravaca, pogotovo jer je ovaj rejon nenaseljen i teško pristupačan - napominje naš izvor.

Nezvanična saznanja govore da su Maja i Murat bili u emotivnoj vezi i da je on otišao po nju u Kraljevo. Ona je poslednji put viđena u sredu na autobuskom stajalištu u selu Vrba kod Kraljeva, gde je živela poslenjih 12 godina kao podstanar. Maja se sa porodicom iselila sa Kosova i Metohije, a ubrzo se i razvela.

- U komšiluku je imala nekoliko osoba koje su imale koronu i ona je svakodnevno dolazila da ih obiđe i donese šta im treba - kažu komšije. - Murat ju je u stopu proganjao i bio je patološki ljubomoran.

PLAŠILA SE DA ZASPI SAMA

OSUMNJIČENI je, kako saznajemo, razveden. Povremeno je radio u inostranstvu, a ima dosije zbog napada na policajca.

Majine komšije kažu da je ona živela u velikom strahu od Murata i da se čak plašila da zaspi sama. Poslednji put je, kažu, viđena u utorak oko 18 sati kada joj je telefonom javljeno da su joj završeni registracija vozila i tehnički pregled. Tada joj je, navodno, rečeno da siđe do autobuskog stajališta, odakle joj se izgubio svaki trag. Pretpostavlja se da ju je osumnjičeni namamio da dođe po auto i odatle je odvezao put Ribarića, usmrtio i potom telo bacio u reku.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.