OGLASILA SE POLICIJA OKO NESTANKA SPORTISTA PO BEOGRADU: Sad tek ništa nije jasno!
Ilustracija, Foto: Profimedia

potraga u toku

OGLASILA SE POLICIJA OKO NESTANKA SPORTISTA PO BEOGRADU: Sad tek ništa nije jasno!

Prema nezvaničnim informacijama niko ne zna zašto su i gde nestali i da li im se nešto dogodilo, ili su dolazak u Srbiju iskoristili kako bi pobegli

Objavljeno:

Beogradskoj policiji nije prijavljen nestanak dvojice rvača iz Maroka i tri boksera iz Konga i za njima zvanično niko ne traga, saznaje "Blic".

U Beogradu su, prema nezvaničnim informacijama, juče nestala dvojica marokanskih rvača, a u sredu se pojavila informacija i da su trojica bokserskih reprezentativaca DR Konga nestala iz kampa nacionalnog tima u Beogradu, gde su učestvovali na Svetskom prvenstvu. O nestanku petorice sportista se, međutim, kako saznajemo, apsolutno ništa ne zna.

- Nemamo ama baš nikakvu informaciju o njima. Nama ništa nije ni prijavljeno - rekli su iz Biroa MUP-a za "Blic".

Prema nezvaničnim informacijama niko ne zna zašto su i gde nestali i da li im se nešto dogodilo, ili su dolazak u Srbiju iskoristili kako bi pobegli.

Da su trojica boksera iz DR Konga nestala iz kampa reprezentacije u Beogradu, gde su učestvovali na nedavno završenom Svetskom prvenstvu, potvrdila je juče bokserska federacija ove afričke zemlje.

- Nestali su Lunata Nkosi, Kajala Engulu i Mpembele Nzola. Njih trojica se vode da su u bekstvu, a srpska policija traga za njima - navodi se u saopštenju BS Konga, a prenosi Anadolu agencija.

Ono što je važno, to je da je delegacija DR Konga trebalo da u nedelju krene iz Beograda za Kinšasu, ali su propustili let zbog kašnjenja testova na koronu pa je povratak odložen za utorak preko Istanbula.

Takođe, nijedan od petorice boksera iz DR Konga na SP nije prošao eliminatorne borbe. Inače, ovakve stari su uobičajene kad su sportisti iz Afrike u pitanju, pošto sportisti iz ovih zemalja često koriste velika sportska takmičenja kako bi pokušali da se domognu inostranstva i prebegnu u neku zemlju gde bi imali bolji život. Prošle nedelje su fudbalerke iz Eritreje nestale u Ugandi tokom regionalnog takmičenja.

Da su nestala još dvojica sportista, rvači iz Maroka, koji je trebalo da se takmiče na Svetskom prvenstvu za rvače do 23 godine koje se u Beogradu održavalo od 1. do 7. novembra, na kojem je učestvovalo više od 600 sportista iz 60 zemalja, potvrdio je Fouad Meskout, predsednik Rvačke federacije Maroka navodeći da je slučaj prijavljen policiji u Srbiji i ambasadi Maroka u Beogradu.

Meskout je naveo i da "iza bekstva dvojice rvača u Srbiji stoji kriminalna mreža specijalizovana za ilegalne imigracije".

Takođe se navodi i da sportisti nisu zatražili azil u Srbiji i nije poznato da li su i dalje na teritoriji naše zemlje.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.