INTERPOL BEOGRAD RASPISAO MEĐUNARODNU POTERNICU! Ubistvo Strahinje Stojanovića još nije rasvetljeno
Strahinja Stojanović i Sonja, Foto: Instagram

MEĐUNARODNA POTERNICA

INTERPOL BEOGRAD RASPISAO MEĐUNARODNU POTERNICU! Ubistvo Strahinje Stojanovića još nije rasvetljeno

Bijeljinska BN televizija objavila je da su pripadnici SIPA tragali za Milivojem L. poznatim kao Čaruga, koji se dovodi u vezu sa više likvidacija u Srbiji i u regionu

Objavljeno:

SIPA u Gradiški traga za Milivojem L. za kojim je Interpol Beograd raspisao međunarodnu poternicu zbog sumnje da je umešan u ubistvo Strahinje Stojanovića eksplozivom postavljenim pod njegov automobil, 13. septembra na Novom Beogradu.

Osumnjičeni godinama važi za čoveka bliskog samom vrhu srpskog podzemlja. Operativno policija ga je dovodila u vezu sa više teških krivičnih dela, ali ni za jedno nije procesuiran.

Vlasnik je više ugostiteljskih objekata u Gradiški. U javnosti se poslednji put pominjao u decembru prošle godine nakon što je, slaveći rođenje unuka, nasred ulice pucao u vazduh iz dva pištolja.

Snimak je dospeo na društvene mreže pa je policija za njim raspisala potragu. Naknadno se sam javio policiji i ubrzo je pušten na slobodu.

Oglasilo se Tužilaštvo BiH

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) jutros su na području Gradiške tragali za osobom, koja se dovodi u vezu sa teškim krivičnim delima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH."Aktivnosti se realizuju na osnovu medjunarodne poternice pravosudnih institucija Srbije, a odnose se na osobu osumnjičenu za organizovani kriminal i teška krivična dela, koja su ozbiljno ugrozila bezbednosnu situaciju na području Srbije i Bosne i Hercegovine", navedeno je u saopštenju.

Bijeljinska BN televizija objavila je da su pripadnici SIPA tragali za Milivojem L. poznatim kao Čaruga, koji se dovodi u vezu sa više likvidacija u Srbiji i u regionu, ali da je uspeo da pobegne, najverovatnije u Hrvatsku. Srpski mediji ranije su dovodili Lovrenovića u vezu sa likvidacijom Strahinje Stojanovića u Novom Beogradu. Pretresen je stan, vikendica, kao i ugostiteljski objekti koji se dovode u vezu s njim. U ovoj akciji učestvovali su i pripadnici MUP Republike Srpske.

Privođen je zbog podmetanja bombe na kuću u Banjaluci, ali i nakon što je usred bela dana u martu 2014. u kafiću na obali Save navodno pretukao Milana V.

Pisanje sarajevskih medija

Policija ga je salušavala u vezi sa tim ubistvom, ali zvanično nikada nije bio osumnjičen za taj zločin, niti je ubistvo rasvetljeno. Istražnim organima je bio interesantan i u okviru istrage nerasvetljenog ubistva Senada Kobilića, koji je ubijen hicem iz snajpera u julu 2018. godine u selu Liskovac kod Gradiške, kao i brojnim drugim krivičnim delima.

Vlasnika kafana iz Bosanske Gradiške odale tetovaže i ožiljci

Podsetimo, beogradski mediji su pisali a bosanski preneli pa je Dnevni avaz pre nešto više od godinu dana preneo da je osumnjičeni Milivoje L. na dan zločina koristio električni bicikl, a eksploziv nosio u rancu na leđima

Ugostitelj iz Bosanske Gradiške identifikovan je na osnovu tetovaža i ožiljaka koji su se videli na snimcima kamera video-nadzora. Kako bi bomba bila ubojitija, ubica je u nju navodno stavio matice od šrafova. Usput ga je snimilo desetak kamera, uključujući i onu u elitnom naselju "Vest 65" u Novom Beogradu, gde je osumnjičeni u podzemnoj garaži podmetnuo bombu pod Strahinjin terenac BMW X5.

Nakon što je podmetnuo bombu, navodno je sačekao Stojanovića da terencem izađe na ulicu, a potom i telefonom aktivirao eksploziv. Odvezao se do Save i bacio bicikl u vodu.

- Na obali se presvukao i kamera ga je tada uhvatila bez kacige i jasno mu se videlo lice na snimku. Ista kamera snimila mu je ožiljak na nozi. Nakon što se presvukao, osumnjičeni je pobegao i od tada ga kamere više nisu "uhvatile". Pretpostavlja se da je odmah pobegao iz Srbije, ilegalno preko Drine - kažu izvori beogradskih medija, citirao je sarajevski Avaz pre godinu i nešto.

(Espreso/Novosti/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.