TREĆI TINEJDŽER U SRBIJI IZGUBIO BITKU SA KORONOM! Za dve nedelje 3 porodice su u crnom, najmlađi je imao samo 13
Ilustracija, Foto: Profimedia, Nebojša Mandić, Društvene mreže

tuga

TREĆI TINEJDŽER U SRBIJI IZGUBIO BITKU SA KORONOM! Za dve nedelje 3 porodice su u crnom, najmlađi je imao samo 13

Prošlog meseca u „Institutu za majku i dete“ na veštačkoj ventilaciji nalazilo se troje kovid pozitivnih maloletnika: beba od svega nekoliko meseci, dečak od 16 i pomenuti tinejdžer od 17 godina

Objavljeno:

Tinejdžer star 17 godina, koji je bio tri nedelje na respiratoru u "Institutu za majku i dete", preminuo je juče popodne, a on je još jedan u crnom nizu mladih žrtava pandemije u Srbiji.

Pandemija virusa korona odnela je najmlađu žrtvu u našoj zemlji 13-godišnjeg Stevana R. iz Sombora 31. oktobra. Život učenika sedmog razreda OŠ "Avram Mrazović" prekinula je, na kovid- odeljenju Opšte bolnice "Radivoj Simonović", plućna tromboembolija, koja se često javlja kao posledica preležanog kovida 19.

Kako su meniji pisali dečak se pre mesec dana lečio od korone u Dečjoj bolnici u Beogradu, gde je zbog teške kliničke slike bio intubiran. Međutim, oporavio se i pušten je kući u dobrom opštem stanju.

Nešto ranije, tačnije 20. oktobra u Kruševcu je preminuo 16-godišnji učenik Hemijsko-tehnološke škole zaražen koronavirusom, koji je osam dana proveo u kućnoj iziolaciji.

Kako su naveli u Zavodu za javno zdravlje Kruševac, tinejdžer je od 12. oktobra bio u izolaciji jer mu je otac bio pozitivan na koronavirus. Četiri dana kasnije i dečak je bio pozitivan na kovid 19, a nakon kratkog vremena izgubio je bitku.

Podsetimo, ranije je ministar prosvete Branko Ružić rekao da je sve više prijema kod pedijatara.

"To je tačno, ali ovo je period i sezonskog gripa i drugih virusa. Imali smo fatalnih ishoda, troje tinejdžera preminulo je od korona virusa", kazao je ministar prosvete.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.