LUDI ĐOLE POČEO DA REŠETA SA 17 DOBIO METAK SA 19! Ovo je NAJLUĐA I NAJKRAĆA krimi priče sa beogradskog asfalta
Ludi Đole, Foto: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/KRISTIJAN.KRILE_OFFICIAL

devedesete

LUDI ĐOLE POČEO DA REŠETA SA 17 DOBIO METAK SA 19! Ovo je NAJLUĐA I NAJKRAĆA krimi priče sa beogradskog asfalta

Od lokalnog mangupa, ovaj devetnestogodisnjak, postao je za kratko vreme traženi kriminalac, pa je za njim bila raspisana i poternica

Objavljeno:

Đorđe Blagojević, zvani Ludi Đole, ubije je sa samo 19 godina, 2. juna 1998. godine, ali je uspeo da postane strah i trepet devdesetih u Beogradu gde su ga na kraju veliki "igrači" ipak pobedili.

Ludi Đole je momak čija je životna priča neverovatnija od nekog dobrog akcionog filma, čiji su doživljaji uzbudljiviji od protagoniste GTA igrice. Živeo je brzo, tako je i stradao.

Od lokalnog mangupa, ovaj devetnestogodisnjak, postao je za kratko vreme traženi kriminalac, pa je za njim bila raspisana i poternica. Ludorije Blagojevića su počele 25.02.1996 god, pokušavajući da od jednog gazde mini marketa naplati reket, gazda je odbijao, jer je bio u drustvu lokalnog mangupa Srđana Veličkovića, a kad je dođao drugi put Blagojević je ispalio ceo šaržer u Veličkovića i ranio ga u noge, izlazeći iz radnje, zapretio je gazdi: "Ti si sledeći" posle ovog događaja policija raspisuje poternicu za njim.

Nekoliko dana kasnije Đole baca bombu u dvoriste porodične kuće Dragoslava Lukića vlasnika prodavnice. Iako je policija dobro znala ko je počinilac nije uspela da ga liši slobode.

Blagojević vec 11.3. učestvuje u novoj pucnjavi ispred kafica "Stefan", Đole tada puca na Gorana Marjanovića zvanog Franja, teško ga ranjava i uzima mu zlatni lanac i pištolj.

Nedelju dana kasnije on napada Ljubomira Zorića (19), koji je sa devojkom izasao u grad, na Zorića je iz automobila sa diplomatskiim tablicama pucao Blagojević.

Skoro svakodnevno policija dobija prijave na račun Ludog Đoleta uglavnom za otimanje i reketiranje, pa izaziva sve vece interesovanje policije da mu stane na put, stoji na Fejsbuk stranici Legende devedesetih.

Dok ga je policija jurila, Ludi Đole upada u jedan butik u ulici Braće Jerković i napada prodavca. Sa kratežom u ruci od prodavca traži pazar, a kada je video da je kasa prazna, besan prebija prodavca i sa rafa odnosi dva pejdžera i dva mobilna telefona.

Nekoliko puta policija je dobijala dojave gde se krije Ludi Đole, ali je on uvek uspevao da pobegne. U akciji hapšenja učestvovalo je preko 100 policajaca, ali to Ludom Đoletu nije bio problem, uvek im je bezao.

Poslednji pokušaj policije da uhapsi Djoleta propao je u trznom centru Piramida u bloku 44, iako je ceo tržni centar bio opkoljen, Đole je uspeo da dođe do automobila koji ga je čekao parkiran u trznom centru i pobegne. Jurnjava je počela od splavova u bloku 70 gde je prijavljeno da Đole svraca po "Reket" preko savskog nasipa kroz zgrade bežeci stigao je do trznog centra Piramida. Policija je nekoliko sati pretraživala ceo objekat, a onda se povukla shvativši da je uspeo da pobegne. U sledećih nekoliko dana u odvojenim akcijama policije uhapšeno je nekoliko pripadnika njegove ekipe, zanimljiv podatak je da su svi bili maloletni.

Kada je shvatio da mu ovde postaje vruće, on beži u Italiju sa svojim prijateljem Edvardom Stanimirovićem, ali i tamo poteže oružje i posle toga beži u Grčku, da bi se 1998. god vratio u Beograd.

Kako to već biva po ustaljenom receptu vraća se jači nego ikad, a umesto da se zbog aktuelnih poternica smiri nastavlja sa razbojnistvima i reketiranjem.

Tokom utakmice AEK-PARTIZAN inspektori ga prepoznaju u publici i kreće potera za njim.

Klinci koji su u Ludom Đoletu videli idola, govorili su da on nikad neće pasti u ruke "muriji" i nije pao. Ubio ga je nepoznati počinilac iz kola u pokretu 2. juna ’98. dok je Đole vozio motor Požeškom ulicom. Tako je svoj burni život koji podseća na realni GTA, okončao devetnaestogodišnji "Robin Hud iz Kumodraža".

(Espreso/Legende devedesetih)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.