PRVI SUSRET TININE PORODICE I NFL UBICE: Delili su bolnu TIŠINU!
Tina Tintor, Foto: Facebook/ Tina Tintor

ubistvo

PRVI SUSRET TININE PORODICE I NFL UBICE: Delili su bolnu TIŠINU!

Svojim skupocenim automobilom, vidno alkoholisan, vozeći strašno velikom brzinom u njen auto je udario, ako sam dobro razumeo, čovek koji je tamo zvezda NFL lige

Objavljeno: 21:05h

Porodica Tine Tintor (23), Srpkinje koja je poginula u utorak 2. novembra u Las Vegasu nadomak svoje kuće, kada je na nju naleteo NFL igrač Henri Rags, susrela se na sudu sa sportistom koji joj je oduzeo život.

Tina je stradala kada je Rags naleteo na njenu "tojotu" svojom "korvetom" pri velikoj brzini. Sportista je, na deonici na kojoj je ograničenje brzine oko 60 kilometara na sat, u automobil devojke udario pri brzini većoj od 250 kilometara na sat. Rags je u tom momentu imao dvostruko veći nivo alkohola u krvi od onog koji država Nevada dozvoljava.

Kako prenose američki mediji, prolaznici su više puta bezuspešno pokušavali da pomognu devojci koja je, zajedno sa psom, bila zaglavljena u automobilu. Kako su ispričali očevici, automobil je ubrzo zahvatio plamen, te su devojka i njen ljubimac izgoreli zaglavljeni u vozilu.

Oni objašnjavaju da je Tina u trenutku kad je vozilo počelo da gori, još bila živa.

Stevan K. iz Topole, Tinin ujak, ostao je u potpunom šoku kada mu je porodica iz Amerike javila šta se dogodilo.

- Juče su mi javili. Meni je to šokantno. Bio sam kao sleđen. Sam način na koji se sve desilo je strašan. Ona je sa svojim psom izgorela zaglavljena u automobilu. Svojim skupocenim automobilom, vidno alkoholisan, vozeći strašno velikom brzinom u njen auto je udario, ako sam dobro razumeo, čovek koji je tamo zvezda NFL lige - priča Stevan za Telegraf.rs.

On name je rekao da je Tinina porodica slomljena. Tragali su za njom, ne znajući da je izgubila život na svega dve-tri raskrsnice od svog doma.

- Krenula je kod drugarice i da prošeta psa. Kada se vraćala, na neke tri ulice od njenog stana udario ju je taj sportista. Njena majka videla je da je nema i zvala je njenu baku da proveri da nije tamo, pošto je otišla u tom smeru, ali nije bila tamo. Zbog toga su otišli u policiju da prijave nestanak. Tamo su im rekli da se desila stravična saobraćajna nesreća u kojoj ima preminulih, ne znajući još da je u pitanju ona. Kasnije je policija došla kod njih i saopštila im šta se tačno dogodilo - objašnjava Stevan.

Rags, koji je osumnjičen za izazivanje teške saobraćajne nesreće, u sredu je izveden pred sud. U sudnici je bila i Tinina porodica. Rags, koji ima kragnu i koji je bio u kolicima, mirno je slušao odluku sudije o određivanju kućnog pritvora uz kauciju od 150.000 dolara.

Sudija je rekao da za 16 godina rada nikad nije čuo o saobraćajnoj nesreći u kojoj se neko vozilo kretalo brzinom kojom je išao Rags.

Ipak, odlučio je da odbaci predlog tužioca da kaucija za Ragsa bude milion dolara, već je doneo odluku da bude u visini od 150.000, uz kućni pritvor sa nanogvicom. Ragsu je, dok je u kućnom pritvoru, zabranjeno da koristi alkohol, vozi, a bio je i u obavezi da preda svoj pasoš.

Rags je ubrzo položio kauciju i već u sredu uveče je pušten iz pritvora.

Tinina porodica je nakon ročišta napustila zgradu suda, ne želeći da daje izjave.

Podsetimo, Aleksandar Hart, koji je radio kao obezbeđenje u jednoj stambenoj zgradi u blizini mesta gde je Tina poginula, rekao je kako je čuo snažne vriske iz automobila, te da se odmah uputio na mesto nesreće.

On je policiji rekao da je Tina, u trenutku kada se auto zapalio, još uvek bila živa. Aleksandar je takođe pokušao da je izvuče iz automobila, ali je Tina bila zaglavljena u vozilu.

Ubrzo je iz automobila počeo da kulja gust dim i Aleksandar je morao da se skloni od vozila, kako i on ne bi nastradao.

Ubrzo su na mesto nesreće došli i vatrogasci, kako bi je izvukli i ugasili zapaljeni automobil, ali je za Tinu, na žalost bilo prekasno.

Tinina drugarica Bojana Filipović rekla je da je Tina bila divna osoba.

- Upoznale smo se kada smo imale pet godina, u naselju u kom ona i sada živi - rekla je Bojana.

Drugarice su se u Las Vegas doselile iz Srbije. Kako je Bojana objasnila, to je bilo ono što ih je odmah spojilo i iz čega se rodilo prijateljstvo koje je trajalo skoro 20 godina.

- Uvek smo išle u parkove, šetale smo njene pse, družile se i dobro se zabavljale. Razmišljale smo o budućnosti. Razgovarale smo o tome kako želimo da idemo zajedno u Srbiju. Ona je trebalo da dobije državljanstvo, sve je išlo u dobrom smeru - rekla je Bojana.

Kobnog dana, Tina je odvezla Bojanu kući i uputila se ka svom domu. Bila je na oko kolometar od svoje kuće kada je sportista Henri Rags svojom "korvetom" velikom brzinom izleteo iz bulevara brzinom većom od 250 kilometara na sat. On je udario u Tinin automobil, a oba automobila odletela su više od 150 metara niz ulicu.

- Njena majka me je zvala, plačući. Pitala je da li mogu da proverim da li je to njen automobil jer nije došla kući. Trebalo je da se probudi u sedam sati ujutru kako bi obavila obaveze koje je imala, ali ona i njen pas nikada nisu stigli kući - objašnjava Bojana.

Bojana je svoju drugaricu opisala kao briljantnu, inteligentnu i veoma harizmatičnu. Rekla je da je Tina planirala da uči programiranje.

- Ona je uvek bila oslonac, a takođe bi uvek tu da te prodrma ako kreneš pogrešnim putem ili uradiš nešto što nije trebalo. Mnogo te volim. Volela bih da smo mogle da se oprostimo. Videćemo se u narednom životu - rekla je Bojana.

Bonus video:

00:50

Filip Domazet kaže da je Džonić ostao pri svojoj priči

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.