"NIJE TAČNO DA BEZ DNK ANALIZE NEMA PRESUDE", advokat Milene Radulović nakon suđenja otkrio sledeće
Jugoslav Tintor, Foto: Printscreen/Prva TV

nakon pripremnog ročišta

"NIJE TAČNO DA BEZ DNK ANALIZE NEMA PRESUDE", advokat Milene Radulović nakon suđenja otkrio sledeće

On je naveo da i "to što je nekome bilo lepo, ne znači da se drugima nije desilo to što im se desilo"

Objavljeno:

Pripremno ročište u slučaju Miroslava Aleksića koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje trajalo je dva i po sata, kazao je advokat Jugoslav Tintor u "Uranku" na televiziji K1. On je govorio o tome zašto je tražio izuzeće sudije Zorana Božovića.

- Sudija Božović bio je član veća koje je odlučivalo o pritvoru Aleksića. To znači da se već određivao o njegovoj krivici i zato sam tražio izuzeće, kako bi postupak bio zakonit. I Tužilaštvo smatra da Božović ne treba da vodi ovaj postupak – rekao je Tintor na K1.

Advokat odbrane je dodao da mu ne smeta što Božović sudi i „dao časnu reč“ da se zbog toga kasnije neće pozivati na poništenje postupka.

Mika Aleksić, Miroslav Mika Aleksić, Miroslav Aleksić, Suđenje Miki Aleksiću
foto: Zorana Jevtić

- Odbrana bi u kasnijem toku procesa mogla da se pozove na to i da se poništi ceo proces. Da krenemo ispočetka. U tom sudu ima još 50 sudija koji mogu da vode ovaj postupak – istakao je Tintor.

On je kazao i da je odbrana predložila između 50 i 60 svedoka jer time žele da "zatrpaju sud".

- To je način da se od šume ne vidi drvo i da postupak dugo traje. Na sudu je da razdvoji bitno od nebitnog. Znate, to što je nekome u toj školi glume bilo lepo nema nikakve veze sa ovim postupkom i sa osobama koje su tamo pretrpele nasilje – kazao je Tintor. – To što je nekome bilo lepo, ne znači da se drugima nije desilo to što im se desilo. Takođe, netačno je da bez DNK dokaza nema presude jer ne postoje važniji i manje važni dokazi - istakao je on.

Tintor je u kazao i da je potpuno očekivano to što je Aleksić rekao da nije kriv, kao i što tvrdi i da je sve do jedne reči u optužnici sporno i da nije tačno.

- Nismo ni očekivali da će biti drugačije - istakao je Tintor i dodao da su izjave advokata odbrane poput "pobedićemo" potpuno neprimerene.

- To je sigurno uradio na savet nekog PR- a koji zna šta će medijima biti zanimljivo. Ovde govorimo o krivičnom delu za koje je zaprećena kazna zatvora u trajanju od pet do 12 godina. Proces je veoma ozbiljan da bi se svodio na ovakve napise i izjave - zaključio je on.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.