MIROSLAV ALEKSIĆ U VIŠEM SUD U BEOGRADU! Njegov advokat izustio samo jedno, Tintor predložio da se izuzme sudija
Miroslav Mika Aleskić, Foto: Zorana Jevtić

viši sud u beogradu

MIROSLAV ALEKSIĆ U VIŠEM SUD U BEOGRADU! Njegov advokat izustio samo jedno, Tintor predložio da se izuzme sudija

On je na saslušanju u tužilaštvu, prema nezvaničnim informacijama, negirao da je izvršio ova krivična dela

Objavljeno: 15:26h

Pred Višim sudom u Beogradu danas će u 10 sati biti održano pripremno ročište vlasniku škole Miroslavu Aleksiću, optuženom za četiri krivična dela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Pripremno ročište biće zatvoreno za javnost, a Aleksić će se prvi put kratko izjasniti o krivici.

Mika Aleksić, Miroslav Mika Aleksić, Miroslav Aleksić, Suđenje Miki Aleksiću
foto: Zorana Jevtić

Aleksić je došao u Viši sud nešto ranije sa svojim advokatom koji je kratko poručio: Pobeđujemo!

Advokat Jugoslav Tintor koji u ovom slučaju zastupa žrtve Milenu Radulović i Ivu Ilinčić, predložio je da se izuzme sudija zbog nepristrasnosti, zato što je bio u veću koje je odlučivalo o pritvoru Miki Aleksiću i tužilaštvo se saglasilo sa tim. Borivoje Borović je takođe tu, složio se sa Tintorom.

Naime, nešto posle 10:30 časova, usledila je pauza, jer je punomoćnik oštećenih Jugoslav Tintor tražio da se sudija Zoran Božović samoizuzme iz postupka, jer je već ranije odlučivao o produženju pritvora Aleksiću.

Tintor smatra da to može biti razlog da se sutra presuda obori. Sudija sad razmišlja kakvu odluku da donese i hoće li se samoizuzeti.

Kad je bio član krivičnog vanpretresnog veća Božović je produžio pritvor Aleksiću.

Zoran Jakovljević smatra da je apsurdna situacija da umesto odbrana traži izuzeće to čine punomoćnici. Da smatramo da je to procesna prepreka tražili bi izuzeće ranije - naglasio je on.

Podsetimo, pripremno ročište Aleksiću je trebalo da bude odžano 1. oktobra 2021. godine. Međutim, odloženo je pošto je Aleksićev advokat Zoran Jakovljević obavestio sud da je pozitivan na virus kovid 19 i da ne može da dođe.

Aleksić je, sa druge strane, došao u pranji supruge i još jedne žene. U sud su tada bili i advokati, punomoćnici oštećenih glumica.

Mika Aleksić, Miroslav Mika Aleksić, Miroslav Aleksić, Suđenje Miki Aleksiću
foto: Zorana Jevtić

Optuženi Miroslav Aleksić danas će na priprenom ročištu biti obavešten o svojim pravima i biće upitan da li ih razume, da li je primio optužnicu i kako se izjašnjava povodom nje – kaže Jugoslav Tintor koji u ovom slučaju zastupa žrtve Milenu Radulović i Ivu Ilinčić.

Posle pripremnog ročišta, na koje bi vlasnik škole glume trebalo da dođe sa nanogicom, iz kućnog pritvora, biće zakazan početak suđenja.

Mika Aleksić, Miroslav Mika Aleksić, Miroslav Aleksić, Suđenje Miki Aleksiću
foto: Zorana Jevtić

Miroslav Aleksić, podsetimo, bio je uhapšen 16. januara i u Centralnom zatvoru bio je do 10. septembra, kada je prebačen u kućni pritvor. Učitelja glume, prva je prijavila mlada glumica Milena Radulović, optužbema se pridružila Iva Ilinčić, a potom su se policiji javile i druge njene koleginice.

On je na saslušanju u tužilaštvu, prema nezvaničnim informacijama, negirao da je izvršio ova krivična dela.

1 / 7 Foto: Zorana Jevtić

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.