PAZARSKI HIRURG NA SUĐENJU ZBOG MITA: "Ja treba da sam zaštićen kao beli medved"
Suđenje hirurgu Izetu Tutiću, Foto: Youtube printscreen

SUĐENJE

PAZARSKI HIRURG NA SUĐENJU ZBOG MITA: "Ja treba da sam zaštićen kao beli medved"

Ja imam pravo žalbe, zbog toga smo ovo i pravili, savetovali su me na taj korak

Objavljeno:

Nekoliko desetina ljudi okupilo se juče u Novom Pazaru kako bi, kako kažu, pružili podršku novopazarskom hirurgu Izetu Tutiću (58), koji je osuđen na godinu i osam meseci zatvora zbog primanja mita, javlja A1tv.net.

"Pravda za doktora Tutića", stajalo je na transparentu koji su nosili okupljeni građani tokom protesta u Novom Pazaru.

- Ako je on zaslužio da ide na robiju, šta je sa ostalim mafijašima. Gde su njegove kolege hirurzi da se pobune. Sutra će svima nama da se desi isto, ako ne stanemo iza ovog čoveka - zapitao se jedan od okupljenih.

- Zbog čega im smeta doktor koji je spasio hiljade života Srba i Bošnjaka, zašto baš Novi Pazar? - upitao je drugi čovek.

Jedna žena je izjavila da je razlog zbog čega je došla da pruži podršku dr. Tutiću, taj što je on "najstručniji i najbolji čovek" i da građani ne trebaju da poštuju presudu u kojoj je on navodno osuđen zbog mita.

Na protestu je govorio i osuđeni Izet Tutić koji je progovorio o spasavanju života ljudi.

- Ja sam već rekao da sam oduševljen, da je zahvaljujući meni došlo stotinjak ljudi. Ja sam vršio supresiju na njihove emocije i ostalo stanovništvo da budu ovde - izjavio je dr Tutić.

Na pitanje da li on treba da poštuje presudu kojom je proglašen kriv, Izet kaže da je sve to bilo pripremljeno protiv njega.

- Neko je imao želju da neko bude kriv sa ovih prostora. Mene su odabrali da budem primer kao najškolovaniji, da budem žrtvovan, a umesto da budem beli medved - smatra Tutić.

Kaže da ima pravo žalbe na presudu.

- Ja imam pravo žalbe, zbog toga smo ovo i pravili, savetovali su me na taj korak. Ja sam se žalio Vrhovnom kasacionom sudu i ja samo tražim da budem adekvatno ili nagrađen ili kažnje - zaključuje Tutić.

Bonus video:

04:55

BRZE VESTI 27.10.2021. 10:55

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.