KO JE PEKA KARTEL OSUMNJIČEN ZA UBISTVO U NIŠU? Izgovorio "Je l' tako", pa ispalio 5 hitaca u žandarma
Peka Kartel, Foto: Facebook/Predrag Todorov

jezivo

KO JE PEKA KARTEL OSUMNJIČEN ZA UBISTVO U NIŠU? Izgovorio "Je l' tako", pa ispalio 5 hitaca u žandarma

Todorov je od ponedeljka u pritvorkoj jedinici KPZ u Nišu

Objavljeno:

Predrag Todorov (27), poznat i kao Peka Kartel, 24. avgusta 2017. godine ubio je bivšeg pripadnika Žandarmerije Sašu Mihajlovića (36) u Nišu.

Nakon likvidacije taksijem je pobegao u Beograd, a nakon četiri godine izručen je iz Berlina srpskim organima gonjenja po poternici koju je za njim raspisao Viši sud u Nišu.

Todorov je od ponedeljka u pritvorkoj jedinici KPZ u Nišu.

Za njim postoje poternice zbog krivičnih dela izvršenih u Beogradu, nasilničkih ponašanja, nedozvoljenog držanja oružja, trgovine uticajem i ugrožavanja javnog saobraćaja.

Podsetimo, sukob u Nišu je izbio jer je Todorov pre zločina lupio šamar Mihajlovićevoj devojci. Oni se zbog toga nisu podnosili i bilo je pitanje vremena kad će njihova netrpeljivost eskalirati. Kobne noći obojica su bili u kafiću "Loko" na Keju Kola srpskih sestara. Mihajlović je prišao Todorovu i kazao mu da nisu rešili problem zbog šamaranja njegove devojke. Todorov je izašao iz kafića i poslao svog prijatelja da pozove Mihajlovića da i on izađe. Bivši žandarm je izašao ispred kafića, a Todorov je ispalio jedan hitac u vazduh. Tada je Mihajlović rekao da ga se ne plaši i krenuo ka njemu. Todorov mu je odvratio: "Je l' tako", pa je ispalio pet hitaca u Mihajlovića i ubio ga.

"Nakon ubistva on je zaustavio taksi i rekao da mora u Beograd. Iako je vožnja prilično duga, taksista nije postavljao nikakva pitanja jer se radi o dobroj zaradi. Tokom vožnje su razmenili par reči, a Todorov nije odavao nikakve znake po kojima bi se moglo zaključiti da je samo par trenutaka ranije ubio čoveka. On je po dolasku u Beograd uredno platio vožnju i ušao u jednu zgradu na Vračaru - navodi izvor blizak istrazi tada za Informer.

On dodaje da je taksista sutradan saznao da je Predrag Todorov osumnjičen za ubistvo bivšeg policajca i da mu je on na neki način pomogao da pobegne sa mesta zločina.

- Prestravio se kada je shvatio šta je uradio. Znao je da su Predragovi prijatelji opasni, ali je ipak nakon nekoliko dana taksista odlučio da sve ispriča policiji. Inspektori su odmah otišli na adresu koju su dobili od njega i ubrzo otkrili kod kog prijatelja je Todorov pokušao da se sakrije - ispričao je izvor.

Međutim, taj prijatelj je rekao da nije hteo da mu pomogne jer je prethodno pročitao vest da je Todorov osumnjičen za ubistvo bivšeg policajca.

- Operativnim radom je otkriveno da je isto veče osumnjičeni, koji ima prijavljeno boravište na Novom Beogradu, pokušao da pronađe jataka u drugom prijatelju, ali ni on nije pristao da ga sakrije. Iako se Predragu Todorovu od tada gubi svaki trag, veruje se da se on i dalje krije u nekom "štek" stanu u Beogradu sve dok ne smisli plan za bekstvo preko granice - rekao je izvor iz istrage.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.