SAOPŠTENE NOVE CRNE VESTI: Umro Goran Mitrović
Foto: Profimedia

tužne vesti

SAOPŠTENE NOVE CRNE VESTI: Umro Goran Mitrović

- Ovo je zastrašujući gubitak kako za našu organizaciju, ali tako i za širu umetničku zajednicu Srbije. Naša zemlja je izgubila velikog umetnika koji je bio jedan od najblistavijih igrača koje su scene, ne samo naše zemlje videle - rekli su iz ansambla "Kolo"

Objavljeno: 23:32h

Umetnik Goran Mitrović, prvak i solista Ansambla narodnih igara i pesama "Kolo" iz Beograda, iznenada je preminuo u nedelju, u 51. godini, saopštilo je Profesionalno udruženje baleta Srbije.

- Ovo je zastrašujući gubitak kako za našu organizaciju, ali tako i za širu umetničku zajednicu Srbije. Naša zemlja je izgubila velikog umetnika koji je bio jedan od najblistavijih igrača koje su scene, ne samo naše zemlje videle - rekli su iz ansambla "Kolo".

Mitrović je rođen je 1970. u Beogradu, a u ansambl narodnih igara "Kolo" primljen je 1990. godine, dok je 2006. dobio status prvaka u kom je ostvario veliki broj uspešnih uloga. Od značajnijih rola ostavio je traga u projektima "Ciganska igra" i "Go pratile dedo" u koreografiji Dobrivoja Putnika, "Teskoto" Olge Skovran; "Komitske igre" u koreografiji Mire Sanjina.

(Espreso / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.