RIBOČUVARU DO TEMELJE IZGOREO ČAMAC: Sumnja se da je zapaljen IZ OSVETE
Zapaljeni čamac, Foto: JVP Vode Vojvodine

bačka palanka

RIBOČUVARU DO TEMELJE IZGOREO ČAMAC: Sumnja se da je zapaljen IZ OSVETE

Iako za sad nema dokaza, sumnja se da je ovaj čin osveta ribokradica

Objavljeno:

Ribočuvaru M.D. iz Bačke Palanke danas u popodnevnim časovima zapaljen je čamac, koji je u vlasništvu JVP Vode Vojvodine.

To je jedan od čamaca kojim Ribočuvarska služba ovog preduzeća svakodnevno ide u pojačane i vanredne kontrole na Dunavu, a u poslednjih mesec dana baš na potezu od Bačke Palanke do Beške.

Čamac je zapaljen ispred kuće ribočuvara, kad ga je on izvezao na prikolici i spremao se za novu akciju u borbi sa ribokradicama. Spremivši čamac, on se samo na kratko vratio u kuću da se presvuče, a kad je ponovo izašao, čamac je već bio u plamenu. Vatrogasci i policija izašli su na lice mesta, obavljen je uviđaj i traga se za počiniocima.

Iako za sad nema dokaza, sumnja se da je ovaj čin osveta ribokradica.

Ribočuvari JVP "Vode Vojvodine" su u poslednjih 30 dana zaplenili mreže za vađenje riba, u ukupnoj dužini od 2,5 kilometra, više od 50 samolovnog alata za hvatanje riba, te pet čamaca bez dozvole.

Takođe, u pomenutom periodu prijave su podnete protiv pet lica: jednog sa prekomernim ulovom i ribom ispod mere, drugog sa mrežastim alatima bez dozvole, trećeg zatečenog sa strogo zabranjenom vrstom ribe – kečigom, i četvrtog sa nepropisno postavljenim alatima.

(Espreso/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media