UKINUT KUĆNI PRITVOR MIHAILU MAKSIMOVIĆU: Optužen je za posredovanje u elitnoj prostituciji
Mihailo Maksimović, Foto: Printscreen / Facebook

odluka

UKINUT KUĆNI PRITVOR MIHAILU MAKSIMOVIĆU: Optužen je za posredovanje u elitnoj prostituciji

Mihailu M. i njegovom bratu Dušanu M. u novembru treba da počne suđenje ispočetka zbog promene u sastavu sudskog veća

Objavljeno:

Viši sud u Beogradu ukinuo je kućni pritvor uz elektronski nadzor Mihailu Maksimoviću, optuženom za posredovanje u tzv. elitnoj prostituciji.

Mihailu M. je u četvrtak skinuta nanogica koju je nosio skoro godinu dana, potvrdili su njegovi branioci Nemanja Govedarica i Dejan Dobrosavljević.

Ovu odluku je donelo krivično vanraspravno veće Višeg suda na predlog odbrane, pošto je i Više tužilaštvo dalo saglasnost, prenosi Tanjug.

Mihailu M. i njegovom bratu Dušanu M. u novembru treba da počne suđenje ispočetka zbog promene u sastavu sudskog veća.

Inače, Mihailo M. je u proteklom periodu napisao knjigu "Mnoga lica Marije Magdalene", koja izlazi krajem meseca.

U knjizi pripoveda upravo o prostituisanju devojaka i poslu za koji je optužen.

Mihailo M. je na pripremnom ročištu u avgustu priznao da je posredovao u prostituciji, ali je negirao da su devojke na to bile primorane, odbacujući optužbe za “trgovinu ljudima”, kojima se tereti da ih je primoravao da redovno idu na lekarske preglede, treniraju i idu na seanse kod lajfkouč trenera.

Devojke su prema njegovom ranijem iskazu zarađivale i do 10.000 evra mesečno, a njemu su davale 30 odsto zarade, dok su za sebe zadržavale 70 odsto.

Prema optužnici, Mihailo M. i Dušan M. se terete da su od novembra 2015. do januara 2019. na različitim lokacijama učestvovali u dogovaranju i organizovanju intimnih odnosa devojaka koje su radile za njih i klijenata.

Mihailo M. je organizovao profesionalno fotografisanje tih žena radi prezentacije klijentima, ugovarao vreme, mesto i iznos novca za pružene seksualne usluge, organizovao prevoz devojaka do klijenata i nazad do stanova u kojima su živele i od njih uzimao 30 procenata zarade.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.