PRESUDA ZA IGORA VUJAKLIJU: Dobija OVOLIKO godina zatvora za vožnju u pijanom stanju i ubistvo Bojana Vujovića
Ilustracija, Foto: Foto: Espreso/Marko Nikolić

presuda

PRESUDA ZA IGORA VUJAKLIJU: Dobija OVOLIKO godina zatvora za vožnju u pijanom stanju i ubistvo Bojana Vujovića

Ovom presudom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz juna prošle godine, kojom je Vujaklija osuđen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na tri i po godine zatvora Igora Vujakliju (37) iz sela Deč u opštini Pećinci, jer je 30. novembra 2018. godine u Zemunu u alkoholisanom stanju izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Bojan Vujović (36) iz Aleksinca.

Vujakliji je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije od dve godine, a oštećeni su radi ostvarivanja svojih imovinsko-pravnih zahteva upućeni na parnični postupak.

Ovom presudom potvrđena je prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu iz juna prošle godine, kojom je Vujaklija osuđen zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

U trenutku nesreće Vujović je stajao je na autobuskom stajalištu kada ga je Vujaklija u stanju alkoholisanosti pokosio svojim vozilom "škoda oktavia".

Vujaklija je vozio iz pravca Šida prema Nišu brzinom od 115 kilometara na čas, i započeo je preticanje najpre zaustavnom a zatim uključno-isključnom trakom, da bi u jednom trenutku istovremeno preduzeo radnju kočenja i usmeravanja vozila udesno.

Usled ovog manevra, izgubio je kontrolu nad kolima i udario u razdelno ostrvo na kolovozu, a zatim se odbio prema autobuskom stajalištu na kojem je stajao Vujović.

Udario ga je velikom silinom, posle čega je vozilom udario u metalni stub na trotoaru kada je došlo do njegovog zanošenja i prevrtanja u kanal pored puta.

Telo poginulog ostalo je ispod vozila. Vujović je bio otac maloletnog deteta.

Bonus video:

11:52

VEČERNJI DNEVNIK 08.10.2021.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.