NEPOZNATI CRVENI AUTOMOBIL SNIMLJEN NA DAN NESTANKA PORODICE ĐOKIĆ: Kamere ga UHVATILE ne pripada nikom od MEŠTANA
Nesreća, Foto: Kurir/D.Ilić

UŽASAVAJUĆE

NEPOZNATI CRVENI AUTOMOBIL SNIMLJEN NA DAN NESTANKA PORODICE ĐOKIĆ: Kamere ga UHVATILE ne pripada nikom od MEŠTANA

Ono što bi za istragu moglo da bude značajno jeste automobil crvene boje koji je u nedelju viđen u Moravcu

Objavljeno:

Sigurnosne kamere su navodno snimile jedan automobil u Moravcu za koji se i dalje ne zna kome pripada.

U potrazi za ubicama vlasnika menjačnice, Gorana Đokića (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25), policija je uzela sve snimke sa kamera sa privatnih kuća i objekata u selu Moravac, ali i iz obližnjeg sela Žitkovca i sela Tešica, a za oko im je navodno zapao crveni automobil koji je u nedelju, 26. septembra, na dan nestanka porodice, viđen u Moravcu.

Kako objašnjava izvor, inspektori detaljno pregledaju snimke i polako sklapaju mozaik ovog zločina koji je potresao čitavu Srbiju.

"Pregleda se video-materijal, i to ne samo od 26. septembra nego i od prethodnih, ali i narednih dana. Kamere su kobne noći snimile automobil 'pasat' kojim su Goran, Gordana i Lidija oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu, ali tamo nikada nisu stigli. Njih je najverovatnije neko presreo u Moravcu i naterao ih da se odvezu u njive, gde su nađeni mrtvi i spaljeni", rekao je za "Kurir" izvor upoznat sa istragom i dodao:

"Ono što bi za istragu moglo da bude značajno jeste automobil crvene boje koji je u nedelju viđen u Moravcu. Taj auto ne pripada nikome od meštana, pa postoji mogućnost da su napadači koristili upravo ovo vozilo."

Da podsetimo, svaki trag Đokićima se izgubio u noći između 26. i 27. septembra. Oni su dan proveli kod Goranove majke, spremali su zimnicu, pa su nešto iza ponoći krenuli ka Aleksincu. Kako se nisu javljali, rođaka Verica Đokić prijavila je u utorak njihov nestanak.

Nažalost, potraga se okončala u subotu, kada je najpre u selu Tešice pronađen izgoreli "pasat", a potom, 12 kilometara dalje, i ugljenisana tela porodice, sakrivena u rupi i zatrpana lišćem, granjem i smećem. Istražitelji veruju da su Đokići tipovani i praćeni duže vreme.

"Zločin je izvršila organizovana grupa, koja je tačno znala kretanje porodice Đokić. Misterija je kako su oni skrenuli ka njivama, tj. da li su nekoga koga dobro poznaju povezli ili su bili primorani da nekoga povezu", priča izvor:

"Svakako, egzekutori su dobro poznavali kraj u kome su se kretali, s obzirom na to da je 'pasat' snimila kamera sa jedne kuće tek u 2.05 časova u Tešici, najverovatnije kada ga je ubica odvezao u šumarak da bi ga spalio. Inače, inspektori veruju da su Đokići ubijeni između 00.24 i 2.05 sati.

Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija Đokić iz Aleksinca sahranjeni su juče na groblju u Žitkovcu, a na večni počinak ispratilo ih je na stotine meštana, prijatelja i rodbine. Jedan od sveštenika na sahrani čitao je govor koji je napisala porodica.

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.