CRNA SUBOTA U SRBIJI, TRAGEDIJE SE NIZALE JEDNA ZA DRUGOM OD JUTRA: Crni bilans je najmanje 10 MRTVIH!
Ilustracija, Foto: Dado Đilas

TRAGIČAN DAN

CRNA SUBOTA U SRBIJI, TRAGEDIJE SE NIZALE JEDNA ZA DRUGOM OD JUTRA: Crni bilans je najmanje 10 MRTVIH!

Nažalost, ovo je samo deo strašnih vesti koje su obeležile dan za nama

Objavljeno:

Prema vestima o stradalima u Srbiji koje se danas nižu jadna za drugom, ovaj dan bi bi se s pravom mogao nazvati crnim. Posle teške saobraćajke u kojoj je stradalo dvoje mladih ljudi, pa tragičnog kraja potrage za tročlanom porodicom Đokić, sve do strašne nesreće u kojoj su dve devojčice od 5 i 7 godina u Obrenovcu izgubile život, dan zaista nije mogao biti tužniji.

Nažalost, to je samo deo strašnih vesti koje su obeležile dan za nama.

Pronađena zapaljena tela tročlane porodice

Goran, Gordana i Lidija Đokić nestali su u nedelju kada su se vraćali iz sela Moravice, gde su bili kod Goranove majke na večeri, kući u Aleksinac. Na putu do kuće njima se izgubio trag, a policija, prijatelji i porodica pet dana su tragali za njima.

Nakon što je policija rano jutros pronašla njihov automobil zapaljen, detaljnom pretragom terena, gotovo 10 kilometara dalje u šiblju pronađena su i tela tročlane porodice.

Utvrđeno je da su ubijeni, a da su njihova tela nakon zločina zapaljena. Na koji način su Đokići ubijeni utvrdiće obdukcija.

Dve devojčice stradale od strujnog udara

Strašna nesreća dogodila se u centru Obrenovca u Karađorđevoj ulici, kada su stradale dve devojčice od 5 i 7 godina.

Kako prenose mediji, do smrti je došlo usled strujnog udara, a postoje dve teorije o tome kako se tragedija dogodila.

Portal Pink.rs navodi da je prethodno, oko 15.40 časova dežurne službe pozvala M. R. i prijavila da je došlo do poplave u stanu u Karađorđevoj ulici, i da neko doziva u pomoć.

Patrola je odmah otišla na lice mesta i ustanovila da se u stanu nalazilo troje dece, uzrasta između 6 i 8 godina. Dvoje dece je Hitna pomoć prevezla u Dom zdravlja, dok treće dete nema povrede. Deca su se, kako prenose, nalazila sama u stanu, budući da im je majka bila na poslu.

Sa druge strane, Kurir prenosi da su devojčice stradale u kadi kada ih je majka kupala. I ona je zadobila povrede, ali je bila svesna i komunikativna. Zajedno je sa svom decom prevezena u obrenovački dom zdravlja.

U bolnici su pokušali reanimaciju dece, ali na žalost nisu uspeli. Smrt devojčica konstatovana je oko 17 sati. Treće dete koje je bilo u stanu, na srežu, nije povređeno.

Čoveka samlela mašina

Radnik jedne firme u Leskovcu starosti preko 60 godina, pronađen je mrtav na radnom mestu oko 11 časova.

Kako piše Jugmedia, nesrećnog čoveka je na radnom mestu mašina za struganje drveta povukla i samlela.

Udesi u Novom Sadu, Kuršumliji, Beogradu...

Vesti o saobraćajnim nezgoda pristižu celog dana. Snimak one koja se dogodila u na Konjarniku u Beogradu u kojoj su život izgubili dvoje mladih devojka K. J. (31) i momak M. S. (28) uznemirila je javnost.

Na stravičnom snimku nesreće vidi se da je do užasa došlo usled velike brzine kada je vozač izleteo s puta i zakucao se pravo u banderu!

Od siline udarca K. J. i M. S. ispali su iz vozila, Na lice mesta ubrzo su stigle ekipe Hitne pomoći, međutim lekari su samo mogli da konstatuju smrt mladića i devojke.

Vozač automobila, brat nastradalog M. S, P. S. (28), u nesreći nije povređen.

Svedoci užasa rekli su da je udarac bio stravičan i da su tela poginulih odletela iz vozila.

U ranim jutarnjim časovima na magistralnom putu Valjevo-Šabac u Brankovini dve osobe su poginule, a jedna je teško povređena u direktnom sudaru.

Do čeonog sudara dva vozila došlo je jutros oko 4 časa, na delu ovog puta sa tri kolovozne trake. Sudarili su se "škoda" novosadskih tablica i "opel astra" u kojoj su se nalazili poginuli Valjevci, vozač M Đ. (36) i njegova tašta M.A (55).

Kako je pokazala dosadašnja istraga, do sudara je došlo kada je vozač iz "škode" D. Š.(49) iz Novog Sada, krećući se iz pravca Šapca u pravcu Valjeva, najverovatnije neprilagođenom brzinom u krivini prešao iz svoje u treću traku i direktno se sudario automobilom koji mu je dolazio u susret i u kojem su se nalazili poginuli zet i tašta.

Od siline udara, M.Đ i M.A . su preminuli na licu mesta, dok je Novosađanin D.Š. sa teškim telesnim povredama prevežen u valjevsku bolnicu gde je operisan, ali se i dalje nalazi u kritičnom stanju.

U dve saobraćajne nezgode, u Kuršumliji i Novom Sadu, u popodnevnim časovima učestvovali su moticiklisti.

U Novom Sadu je posle 14 časova na uglu Radničke ulice i Keja žrtava racije motociklista udario u automobil koji se uključivao na Kej iz Radničke.

Na licu mesta bili su vidljivi tragovi krvi, kaciga i delovi motocikla. Motociklista se nalazi u teškom stanju, na odeljenju reanimacije.

Oko 15 časova je u blizini Kuršumlije vozač (64) motocikla "jamaha" sleteo je kolovoza i od zadobijenih povreda preminuo na licu mesta.

Tokom dana je uhapšen i vozač V. R. (43) iz okoline Čačka, osumnjičen da je sinoć sat vremena pre ponoći izazvao sudar vozeći dejstvom alkohola, i određen mu je pitvor 48 sati. On je izazvao saobraćajnu nezgodu u mestu Mojsinje, putni pravac Preljina – Kraljevo, u kojoj je smrtno stradao četrdesetdvogodišnji muškarac, vozač automobila, dok su dva lica zadobila lake telesne povrede.

V. R. (43) se uključivao sa sporednog na magistralni put, i tako presekao kretanje vozilu koje se kretao glavnom saobraćajnicom, pri čemu je direktno naleteo na automobil koje se uključivao na kolovoz i tako je došlo do direktnog sudara.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.