DETALJI TAJNOG SUSRETA KOJI OTKRIVAJU SVE: Evo kako je Arkanov dosije nestao iz Haga, jedna stvar je posebno važna
Željko Ražnatović Arkan, Foto: Printscreen/Youtube

advokat otkriva

DETALJI TAJNOG SUSRETA KOJI OTKRIVAJU SVE: Evo kako je Arkanov dosije nestao iz Haga, jedna stvar je posebno važna

Ražnatović je napravio dil preko jednog čoveka iz Holandije, jednog žestokog momka Holanđanina, da će sarađivati

Objavljeno:

Advokat Dušan Tomić, osnivač i generalni sekretar Dječje ambasade "Međaši" jednom prilikom ispričao je priču o Željku Ražnatoviću Arkanu i njegovom boravku u Haškom tribunalu:

- Što se tiče njegovog delovanja u ratu, on je od prvog do poslednjeg dana sve uredno dokumentovao. Njegov dosije u Hagu je bio najkvalitetniji. I jedini dosije koji je nestao iz Haga jeste upravo njegov! On je bio natprosečno inteligentan i shvatio je da će ga naši pustiti da ode pod led. Bio je brži i počeo je on njih puštati niz led. Kao i nesrećni Mauzer koji je informacije davao Amerikancima i Francuzima, a na kraju je isto i završio kao Željko, ubila ga je Služba.

Ražnatović je napravio dil preko jednog čoveka iz Holandije, jednog žestokog momka Holanđanina, da će sarađivati. Ali kad god je imao te kontakte, on je kontaktirao i Službu državne bezbednosti. Hteo je da pomogne i sebi i Službi, da ne pretera sa informacijama, ali da ne bude neozbiljan, morao je da da neke stvari, da bude interesantan. Zauzvrat su mu obećali da ga nikada neće procesuirati u Hagu. Željko je shvatio da ga levate, jer su oni mnogima tako isto obećavali, pa je zapretio i rekao je da mora sve da se vrati nazad što je ispričao.

Pošto su taj žestoki momak iz Holandije i islednik Haškog tribunala bili uplašeni za svoj život, iscenirali su kao da je islednik došao na pumpu da natoči gorivo, a na zadnjem sedištu je ostavio Ražnatovićev dosije, pa je onda došao taj Željkov ortak iz Holandije, uzeo dosije i vratio ga Željku. Ali bilo je gotovo. Ražnatović je potpisao svoju smrtnu presudu. On je smetao svim ovim veličinama koji su bili u Hagu ili koje je tribunal tražio. Svima je smetao jer je umešan u sve te događaje i mnogo je znao. On je zato platio glavom.

(Espreso/SrbijaDanas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.