ISPLIVALI NOVI DETALJI: "Nikola Bojović nije ubijen džaba, ubijen je zbog Brana Šaranovića”
Luka Bojović, Foto: Profimedia

kriminal

ISPLIVALI NOVI DETALJI: "Nikola Bojović nije ubijen džaba, ubijen je zbog Brana Šaranovića”

Advokat Boris Marinović, branilac okrivljenog Koljenšića, prigovorio je svedočenju Vojinovića

Objavljeno: 17:37h

Saslušanjem svedoka Miloša Vojinovića putem video linka iz Beograda, danas je u Višem sudu u Podgorici, nastavljeno suđenje okrivljenom Ratku Koljenšiću, optuženom za krivična dela – kriminalno udruživanje i teško ubistvo putem pomaganja Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila 2013., godine.

Vojinović, koji se nalazi na izdržavanju kazne, doveden je u Viši sud u Beogradu, odakle je svjedočio video linkom, prenose podgoričke Vijesti.

On je između ostalog naveo da … “Nikola Bojović nije ubijen džaba, ubijen je zbog Brana Šaranovića”. On je u svom iskazu naveo da iza te likvidacije stoji pokojni Slobodan Šaranović, koji je htio da osveti svoga brata.

Advokat Boris Marinović, branilac okrivljenog Koljenšića, prigovorio je svedočenju Vojinovića.

-Danas je izjavio da je pre nego što je uhapšen, da ima saznanja od Miloša Delibašiča o ubistvu Bojovića, te da su uzeli po 30.000 evra, a odmah nakon što je Vojinović uhapšen u julu 2013., je izjavio da su plaćeni od 15-20.000 eura, te da su to njegova saznanja. Naredne 2014. godine, nakon što ga je po zahtevu ispitao Željko Tomković, viši tužilac iz Podgorice. Vojinović je tada tvrdio da je Koljenšić uzeo 30.000 evra. Njegova saznanja su posredna od Miloša Delibašića. Osim toga, njegove izjave su protivurečne iskazima datim pred tužilaštvom u Srbiji, jer je dva puta ispitivan - kazao je Marinović.

Vojinović je rekao danas da je za ubistvo Nikole Bojovića saznao najviše nakon ubistva.

-Vlada zvani Japanac je trebalo da se likvidira. Pričao je svakakve priče, da smo mi odgovorni.. posle toga se dogodilo da se taj koji nam radi o glavi nalazi u Crnoj Gori”, kazao je Vojnović.

Dodao je da su predložili, da …”ja i Miloš Delibašić da ubijemo Cvetanovića. Koljenšić je htio da se oko toga konsultuje sa Šaranovićem, ali je to tu sve stalo, dalje od toga nije bilo ništa”, kazao je svedok.

U optužnici se navodi da je okrivljeni Ratko Koljenšić u periodu od kraja aprila 2013., do 16. jula 2013. godine, na teritoriji Crne Gore i Republike Srbije, sa umišljajem, postao pripadnik organizovane kriminalne grupe, koju su organizovali Miloš Delibašić i sada pokojni Slobodan Šaranović, a čiji su pripadnici postavli Miloš Vojinović, Slaviša Novaković i Goran Maletić rođen Bojanić.

Okrivljeni Ratko Koljenšić je u Beogradu i Budvi, s umišljajem pomogao drugome u izvršenju ubistva, tako što je zajedno sa Cvetanović Sašom, prihvatio ponudu sada pokojnog Slobodana Šaranovića, da za 30.000 evra, ubiju Nikolu Bojovića, rođenog brata Luke Bojovića. U optužnici se navodi da je iznajmio stan u Beogradu, u kojem je boravio sa Cvetanovićem, te iznajmio automobil od renta kar agencije, a zatim zajedno pratili kretanje i ustaljene navike Nikole Bojovića.

U optužnici se navodi da je Cvetanović ubio Bojovića 29. aprila 2013. godine, nakon čega su zajedno se vratili u Crnu Goru.

Državljani Srbije Saša Cvetanović i Slaviša Novaković osuđeni su na po 35 godina zatvora, dok su Nikšićanin Ratko Koljenšić i Beograđanin Miloš Delibašić osuđeni na po 30 godina zatvora zbog ubistva Nikole Bojovića u Beogradu i Miloša Vidakovića u Budvi.

Bonus video:

01:30

LAZAR GLIŠOVIĆ O ORUŽJU KOJE JE NAĐENO KOD BELIVUKA!

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.