FAHRUDIN K. ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI! Prijepoljac se pozivao na Alaha, pa nasrnuo na putnike u "Lasti"
Fahrudin Kahrović, Foto: Društvene mreže

jezivo

FAHRUDIN K. ZAVRŠIO NA PSIHIJATRIJI! Prijepoljac se pozivao na Alaha, pa nasrnuo na putnike u "Lasti"

Fahrudina su inače savladala trojica vozača: Milovan Jokić, Dragoljub Jeličić i Predrag Spasenović

Objavljeno: 09:37h

Državljanin Srbije Fahrudin Kahrović (30), rodom iz Prijepolja, koji je uhapšen u Nemačkoj kad je nasrnuo na putnike u autobusu “Laste” pozivajući se na Alaha, smešten je na psihijatrijsku kliniku radi daljeg posmatranja.

Ukoliko se utvrdi da mu je uračunljivost bitno smanjena Fahrudin K. neće biti gonjen.

Napad se dogodio, podsetimo, u utorak uveče u autobusu koji je saobraćao na liniji Dortmund – Beograd. Iznenada je nasrnuo na mladića (20) koji je spavao na sedištu pored njega, udarao ga je i gazio mu po glavi, a zatim je napao devojku (24). Za to vreme vikao je da mu je Alah poslao poruku da mora da napadne inače će on biti napadnut.

– Mladić je uhapšen bez pružanja otpora, a u vreme napada nije bio pod uticajem droge i alkohola. Na saslušanju se branio ćutanjem. Prema proceni veštaka ne isključuje se mogućnost da je bio u psihičkom rastrojstvu. Psihijatrijski stručnjak je razgovarao sa njim i došao je do zaključka da se sumnja da mu je uračunljivost bila smanjena zbog čega je smešten na psihijatriju – navode nemački mediji i dodaju da je uračunljivost preduslov za hapšenje, a da je motiv napada i dalje nejasan.

Fahrudina su inače savladala trojica vozača: Milovan Jokić, Dragoljub Jeličić i Predrag Spasenović, prenosi Alo.

– U autobusu je bilo devet putnika, a u Nirnbergu je ušlo još njih četvoro. Oko 16.30 sati već smo izašli na auto-put i približavali se Minhenu, kad je naglo ustao. Izvadio je nešto metalno nalik motocanglama i besomučno počeo da udara mladića koji je u tom trenutku spavao. Vikao je da mu je Alah to naredio. Ubrzo je počeo da udara i jednu devojku. Nastala je užasna panika među putnicima i ja sam zaustavio autobus u zaustavnoj traci – rekao je vozač Milovan Jokić za Vesti Online.

Jokić je naredna četiri sata bio na telefonskoj vezi s pripadnicima bavarske policije.

– Ne mogu da otkrivam o čemu smo tačno pričali, ali sve se svodilo na njihova uputstva šta da uradimo u slučaju da pokuša da nas napadne. Tek posle četiri sata, negde oko 20.30 sati, rečeno nam je da izađemo iz autobusa i tada je počela policijska akcija koja je izgledala kao u američkim filmovima. Najpre je bačeno nekoliko dimnih bombi, a onda su njihovi specijalci razbili zadnje staklo i uz šok-bombe upali u autobus i savladali napadača – ispričao je vozač.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.