RUTOVIĆ JE PUŠTEN IZ ZABELE: Još 90-ih se znalo za njega, a ovako je govorio u "VIDIMO SE U ČITULJI"!
Željko Rutović, Foto: Print Screen Youtube

UKRAJINSKA MAFIJA

RUTOVIĆ JE PUŠTEN IZ ZABELE: Još 90-ih se znalo za njega, a ovako je govorio u "VIDIMO SE U ČITULJI"!

Željko Rutović, koji je osuđen na kaznu od dve godine i četiri meseca zatvora a danas pušten na slobodu, u dokumentarnom filmu “Vidimo se u čitulji” prikazan je kao tridesetogodišnjak koji je bez dlake na jeziku govorio o svojoj burnoj kriminalnoj prošlosti, ali i kao jedan od retkih kontroverznih biznismena sa ovog podneblja koji se upustio u poslove sa ukrajinskom mafijom

Objavljeno: 21:42h

Željko Rutović, kontroverzni biznismen, oslobođen je danas po nalogu Višeg suda iz Centralnog zatvora u Beogradu gde je boravio u pritvoru.

Željko Rutović, koji je osuđen na kaznu od dve godine i četiri meseca zatvora a danas pušten na slobodu, u dokumentarnom filmu “Vidimo se u čitulji” prikazan je kao tridesetogodišnjak koji je bez dlake na jeziku govorio o svojoj burnoj kriminalnoj prošlosti, ali i kao jedan od retkih kontroverznih biznismena sa ovog podneblja koji se upustio u poslove sa ukrajinskom mafijom.

Još u to vreme posedovao je više restorana i lokala u Beogradu, kao i nekoliko kazina u Sočiju, ali i fabrike za poker-aparate.

U filmu je na sledeći način opisao svoj odnos sa Ukrajincima:

"Jedan deo Sočija, Adler, drže Jermeni, drugi deo drže Gruzini, i svi su kao braća. Sve što kažu učine, i više nego što kažu, veruj mi. Meni se dešava, recimo, kada sam u nekom hotelu, da me oni svako jutro zovu. Recimo, taj Griša, taj vođa te mafije tamo, to je čovek od nekih svojih 50 godina. Zovne me svako jutro i kaže: 'Željko, dođi, sredio sam ti sastanak sa načelnikom aerodroma.' Ja dođem tamo, on je sve pripremio, ne moram tri reči da kažem, veruj mi, sve je završeno."

O organizovanom kriminalu, koji devedesetih godina u formi koju danas poznajemo nije postojao, Rutović je imao da kaže sledeće:

"Kod njih je sve potpuno drugačije. Tamo, od onoga klošara na ulici do gradonačelnika tog grada, do predsednika opštine, šta ja znam, do najjačih ljudi, i do načelnika policije, svakom se zna njegov deo zarade i svi rade u jednom sklopu, zajedno."

Posle incidenta u hotelu "Prag" i napada na Predraga Rankovića Peconija, Rutović je par godina proveo u bekstvu i za njim je bila raspisana crvena poternica.

Željko Rutović, koji je (pored Kristijana Golubovića) jedini ostao živ od aktera poznatog dokumentarnog filma “Vidimo se u čitulji”, poslat je juna ove godine na izdržavanje kazne u zatvor “Zabela” u Požarevcu, zbog ranjavanja biznismena Predraga Rankovića Peconija.

I nakon sudskog procesa, ostalo je nerazjašnjeno šta je istinski razlog zbog koga je Rutović u martu 2017. godine u beogradskog hotelu “Prag” potegao pištolj i upucao Rankovića u nogu.

Bonus video:

25:13

CENTRALNI DNEVNIK 23.09.2021.

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.