DANAS PRED SUDOM OSUMNJIČENI ZA URUŠAVANJE ZGRADE U VIDOVDANSKOJ! Temeljna jama nije bila propisno obezbeđena
Vidovdanska ulica, Foto: Marko Nikolić

epilog

DANAS PRED SUDOM OSUMNJIČENI ZA URUŠAVANJE ZGRADE U VIDOVDANSKOJ! Temeljna jama nije bila propisno obezbeđena

Tužilaštvo je ranije ocenilo da temeljna jama nije bila propisno obezbeđena, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja

Objavljeno:

Još jedan investitor u postupku saslušanja osumnjičenih za urušavanje zgrade u Vidovdanskoj ulici trebalo bi da se danas nađe pred Prvim osnovnim javnim tužilaštvom, kako je ranije najavljeno.

Saslušanje osumnjičenog investitora radova B. S. i izvođača radova održano je 2. septembra. Kako je investitor tada tvrdio "nije kriv i naveo je da je radio sve po propisima", kao i da je imao angažovane izvođače radova, ali na pitanja nije hteo da odgovara. Izvođač koji je pred tužiocem bio početkom septembra istakao je da je bio u pregovorima za posao, ali da nije izvodio radove.

U daljem toku postupka tužilaštvo će dati nalog za građevinsko-tehničko veštačenje, ispitaće oštećene i svedoke i sprovesti sve druge dokazne radnje, nakon čega će doneti odluku o daljem toku postupka. Tužilaštvo je ranije ocenilo da temeljna jama nije bila propisno obezbeđena, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.