SPORTSKI LEKAR O IZNENADNOJ SMRTI MALOG DALIBORA: Sve je bilo u redu pre 15 dana
Dalibor J, Foto: Printscreen/Društvene mreže

tuga

SPORTSKI LEKAR O IZNENADNOJ SMRTI MALOG DALIBORA: Sve je bilo u redu pre 15 dana

On dodaje da se sada čekaju rezultati obdukcije koja treba da utvrdi od čega je mladi fudbaler preminuo

Objavljeno:

Početkom septembra obavljen je lekarski pregled svih igrača u klubu "Rad Barajevo" i Dalibor J. (16) je bio potpuno zdrav, kaže sportski lekar Bojan Ćećez nakon smrti šesnaestogodišnjaka tokom utakmice FK Rad Barajevo - FK 011 na Adi Ciganliji.

Kako je ispričao, Dalibor je prošao sve medicinske testove.

- Čak je rađen i test opterećenja, posle napora je rađen i EKG, kao i saturacija kiseonikom i i laboratorija i sve je bilo u najboljem redu. Apsolutno je bio zdravo dete. Nikakve pokazatelje nije imao da nešto ne valja, sve je bilo u najboljim mogućim granicama - kaže Ćećez.

On dodaje da se sada čekaju rezultati obdukcije koja treba da utvrdi od čega je mladi fudbaler preminuo.

- Čeka se da se vidi uzrok smrti, mada sam čuo kalkulacije da je možda aneurizma. Ako je to u pitanju, to se ne može predvideti, a pregledi se rade za srce i tu može da se vidi ako ima nekih smetnji - kaže on.

Dan posle velike tragedije, koja se dogodila na beogradskoj Adi Ciganliji, kada je nešto posle 13 sati na fudbalskom terenu pri kraju utakmice iznenada pao i preminuo Dalibor - velika tuga, ali i dalje šok i neverica u njegovoj porodici, kod prijatelja, komšija.

Trener: "Pao mi je na ruke"

Trener FK Rad Barajevo Filip Tomašević kaže da još ne može da dođe sebi posle tragedije.

- Utakmica se pribiližavala kraju kada sam video kako, u jednom trenutku Dača zastaje, onda je čučnuo, pa ustao i krenuo prema meni. Ustao sam i ja i pošao u susret dečaku, a on mi je pao na ruke. Taj trenutak i nakon toga sve moje pokušaje, kao i ljudi iz Crvenog krsta i Hitne pomoći, nikad neću zaboraviti. To je strašno! Našem Dači se desilo, bojim se, isto ono što i veliko Puerti, koji se tokom utakmice samo srušio na terenu, pao i preminuo. Sa Dačom je umro i deo mene - kaže trener.

I Tomašević potvrđuje isto ono što i majka preminulog dečaka, da je bio zdrav. Redovno je išao na preglede, dolazio na treninge koji su bar tri puta nedeljno, na igralištu koji je njihov klub koristio u Boždarevcu.

(Espreso / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.