POČELO SUĐENJE NADRILEKARKI OLGICI MARKANOVIĆ! Do sudije stigla u pratnji stražara
Olgica Markanović, Foto: Printscreen Instagram

čeka se odluka

POČELO SUĐENJE NADRILEKARKI OLGICI MARKANOVIĆ! Do sudije stigla u pratnji stražara

Tužilaštvo traži da se Markanovićeva osudi na tri godine zatvora, a J. T. na godinu dana zatvora

Objavljeno:

Suđenje Olgici Markanović, optuženoj za neovlašćeno preduzimanje estetskih zahvata na pacijentima za koje nema licencu, počelo je danas u Prvom osnovnom sudu u Beogradu.

Na današnjem suđenju, optužena bi trebalo da se izjasni o krivici i iznese svoju odbranu. Na pretres nisu mogli da uđu novinari, jer nije bilo mesta u sudnici.

Inače, optužena Olgica je u sud stigla u pratnji stražara, a ona se od hapšenja nalazi u pritvoru.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je 28. jula sudu optužni predlog protiv Markanovićeve i njene saradnice J. T. zbog krivičnog dela – teško delo protiv zdravlja ljudi u saizvršilaštvu.

Tužilaštvo traži da se Markanovićeva osudi na tri godine zatvora, a J. T. na godinu dana zatvora.

Optužene se terete da su krivično delo izvršile od 1. maja 2020. godine do 1. marta ove godine u neregistrovanom „medicinsko-estetskom centru Tayas“ u Beogradu, u ulici Drinička br. 8a, tako što su neovlašćenom i nepravilnom upotrebnom sredstva „plazma pen“ prouzrokovale trajna oštećenja na tretiranim delovima lica oštećenih u vidu dubokih opekotina drugog B i trećeg stepena.

Istovremeno su primenjivale nedopuštene injekcije lokalne anestezije „lidokain – hlorida“ koja je predstavljala rizik po život oštećenih u slučaju alergijske reakcije usled nepostojanja antišok terapije i edukacije okrivljenih, kao i same primene uređaja „plazma-pen“ zbog korišćenja struje.

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.