OTKRIVENA DRUGA STRANA PRIČE O LJUBI ZEMUNCU: Fotografije govore sve! (FOTO)
Ljuba Zemunac, Foto: Printscreen/Facebook/Puls Asfalta/Legende devedesetih

BEOGRADSKO PODZEMLJE

OTKRIVENA DRUGA STRANA PRIČE O LJUBI ZEMUNCU: Fotografije govore sve! (FOTO)

Ljuba je bio momak sa druge strane zakona i jedna od onakvih ličnosti u jugoslovenskom podzemlju od koga su mnogi zazirali

Objavljeno:

Ljubomir Magaš, poznatiji kao Ljuba Zemunac, svakako je jedan od najčuvenijih ličnosti iz beogradskog podzemlja, a brojne anegdote o njegovom životu prepričavaju se i dan-danas.

Više puta hapšen za razna krivična dela, kao klinac zbog grebanja automobila, pretnji dečijim pištoljima i tuča. Kao već odrastao muškarac, postao je glavni za ucene, podvođenja, trgovinu drogom, reketiranje, krađu automobila i silovanje.

Kako je jednom prilikom ispričao za emisiju "Dosije" Mašana Lekića govorio Jordan Antonić Joca, bivši komandir Centralnog zatvora u Beogradu, Magaš je bio prvi zatvorenik u istoriji CZ-a koji je udario policajca.

- Svi su čuli od pritvorenika da je Ljubo nokautirao komandira i sad je postao glavni. Kralj kriminalaca. Kako koji izlazi iz zatvora širi priču po gradu. I onda se stvara legenda o Ljubi Zemuncu - ispričao je Jordan Antonić Joca.

Ispred zgrade Zemaljskog suda u Frankfurtu, 10. novembra 1986. godine, oči u oči sreli su se dvojica okorelih neprijatelja: Ljubomir Magaš i Goran Vuković. Vuković je brzinom svetlosti potegao iz džepa "kolt 38 specijal" i sa dva metka teško ranio Magaša u predelu srca.

Nekoliko sati kasnije Ljubomir Magaš je izdahnuo u frankfurtskoj bolnici.

Iako je delovalo da nam je svaki detalj iz života čuvenog Ljube Zemunca poznat, na društvenoj mreži Fejsbuk pojavile su se fotografije koje svedoče da baš i nije tako.

Ljuba Zemunac je kao mlad bio član Saveza izviđača Jugoslavije i član Društva prijatelja muzike - Muzičke omladine.

(Espreso / Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.