TUŽILAŠTVO IZ NIŠA TRAŽI KAZNU OD 8 I PO GODINA ZA VASILIJA (20): Veštačenje pokazalo da je bio SMANJENO URAČUNLJIV
Foto: Profimedia

HOROR

TUŽILAŠTVO IZ NIŠA TRAŽI KAZNU OD 8 I PO GODINA ZA VASILIJA (20): Veštačenje pokazalo da je bio SMANJENO URAČUNLJIV

Vasilije je priznao delo ali se branio da je zavisnik od tableta i alkohola te da se mnogih stvari oko kritičnih događaja uopšte ne seća

Objavljeno:

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu zatražilo je kaznu zatvora od osam i po godina za Vasilija J. (20) optuženog da je nožem izbo četvoricu mladića koje uopšte nije poznavao.

Međutim, nakon što je prvo veštačenje pokazalo da je Vasilije bio bitno smanjeno uračunljiv u vreme izvršenja krivičnih dela, što ne isključuje u potpunosti njegovu krivičnu odgovornost, njegovi branioci su zatražili da se obavi komisijsko veštačenje njegove uračunljivosti u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu. Veštaci će svoj nalaz izneti 23. septembra za kada je zakazan sledeći glavni pretres.

Kako je navedeno u optužnom predlogu on je 18. juna ove godine oko 22.10 sati na Bulevaru Nemanjića u Nišu prišao s leđa S.I., koji je gledao u svoj mobilni telefon i bez ikakvog povoda i upoozorenja, naneo mu dva uboda u donji deo zadnje strane leve polovine grudnog koša štoje okarakterisano kao laka telesna povreda.

Samo pet dana kasnije u Ulici Branka Krsmanovića, nakon što je pratio Đ.V., koji je takođe telefonirao, zadao mu je udarac nožem u desni slabinski predeo i takođe ga lakše povredio. Serijske napade nastavlja 24. juna kada u Ulici Ljube Didića napada A.K. i S.M. i obojicu ubada u butine, nakon čega beži.

Tužilaštvo je zatražilo da mu se za napad na S.I. izrekne kazna od dve godine i šest meseci a za ostale žrtve po dve godine, te da se osudi na jedinstvenu kaznu od osam godina i pet meseci kao i da mu se izrekne mera bezbednosti obavaeznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi.

Vasilije je priznao delo ali se branio da je zavisnik od tableta i alkohola te da se mnogih stvari oko kritičnih događaja uopšte ne seća.

On je oktobra 2020. godine izašao iz Vaspitnog doma u Kruševcu gde je boravio četiri godine zbog pokušaja ubistva, takođe nožem.

Tužilaštvo je zatražilo da mu se produži pritvor jer je izvršio četiri istovrsna krivična dela sa elementima nasilja u vrlo kratkom periodu bez ikakvog povoda, na javnim mestima, i navelo da mu je i ranije izricana vaspitna mera upućivanja u Vaspitni dom zbog ubistva u pokušaju, te da je u vrlo kratkom periodu od obustave mere izvršio krivično delo, a da okolnosti ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično delo.

Bonus video:

OVAKO JE PAO ČETVERAC IZ ARANĐELOVCA I LJIGA: Policija ušla na imanje, pronašla više od 140 kg droge, municiju i eksploziv?! (VIDEO)
00:42

OVAKO JE PAO ČETVERAC IZ ARANĐELOVCA I LJIGA: Policija ušla na imanje, pronašla više od 140 kg droge, municiju i eksploziv?! (VIDEO)

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media