Na arsenalu oružja koje je pronađeno kod Vučićeve kuće tragovi DNK 3 osobe!
Foto: Fonet

završeno veštačenje

Na arsenalu oružja koje je pronađeno kod Vučićeve kuće tragovi DNK 3 osobe!

Oružje je pronađeno nedaleko od premijerove kuće, i odmah je poslato na veštačenje, koje je nedavno završeno!
Objavljeno: 15:25h

Oružje koje je pronađenog nedaleko od kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima poslato je na veštačenje, koje je danas završeno.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na oružju je, kako prenose agencije, pronađen DNK najmanje tri osobe.

foto: Reuters

Ovo je saopštio ministar policije Nebojša Stefanović.

Kako je on rekao danas u Skupštini Srbije, radi se o delimičnim tragovima koji se preklapaju i njihova identifikacija neće biti laka.

On je, međutim, naveo da će policija pokušati da drugim metodama sada dođe do uzorka za poređenje i da će onda pokušati da ga uporedi s parcijalnim tragovima nađenim na oružju.

Govoreći o pravcima istrage, Stefanović je rekao da se u razgovoru sa stručnjacima došlo do zaključka da je malo verovatno da je neko doneo to naoružanje u šumu u Jajincima kod Beograda samo da bi ga tu odložio.

- Nije logično ni po jednom parametru, niti je verovatno... Pratili smo sve mogućnosti i pravce (istrage) ali je malo verovatno da se to desi. Inače, imamo dva ili tri moguća scenarija - rekao je Stefanović.

foto: Beta

On je dodao da će policija učiniti sve što može da reši taj slučaj, ali da ne može da kaže da je taj slučaj jednostavan i da će ga lako rešiti.

Istraživaće se, kako je on naveo, da li se radi o osobama sa teritorije Srbije koji imaju vojno i ratno iskustvo, iskustvo u upotrebi takvog naoružanja, i to je neki drugi mogući scenario istrage, rekao je Stefanović i dodao da se razmatra još par mogućih pravaca.

Ministar unutrašnjih poslova dodao je takođe da je stvar složena i da sam pronalazak naoružanja nije dobra stvar, ističući da će se i druge službe analizirati svaki podatak koji je otkriven u prethodna dva dana.

Stefanović nije mogao da precizira kada će se doći do nekih rezultata, ali je istakao da će biti učinjeno sve da se otkriju lica koja su imala kontakt sa tim naoružanjem i da se istraga proširi.

(Espreso.co.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.