SUDIJA U BAČKOJ PALANCI OSUDILA MUŠKARCA ZBOG DROGE: Njegov brat joj PRETIO preko Jutjuba
Đorđe Višekruna, Foto: Youtube/Slavija specijal

PRETNJE PREKO JUTJUBA

SUDIJA U BAČKOJ PALANCI OSUDILA MUŠKARCA ZBOG DROGE: Njegov brat joj PRETIO preko Jutjuba

Društvo sudija je tim povodom apelovalo na nadležno tužilaštvo da utvrdi da li u izjavama sadržanim u video snimku ima elemenata krivičnog dela

Objavljeno: 14:23h

Sudiji Osnovnog suda u Bačkoj Palanci Tijani Mihajlov upućene su pretnje putem snimka na Jutjub (Youtube) kanalu, zbog prvostepene presude kojom je 2. septembra M.V. osudila na tri meseca zatvora, zbog krivičnog dela neovlašćeno držanje opojne droge, uz meru bezbednosti oduzimanja te droge.

Autor snimka je Ðorđe Višekruna, inače brat optuženog M.V, saopštilo je Društvo sudija Srbije kojem se sudija Mihajlov obratila.

Društvo sudija je tim povodom apelovalo na nadležno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal da utvrdi da li u izjavama sadržanim u video snimku ima elemenata krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti i da u skladu sa tim preduzme krivično gonjenje.

Takođe je pozvalo Visoki savet sudstva da ispita da li se radi o nedozvoljenom uticaju na rad sudija i sudstva i da s tim u vezi preduzme mere propisane Poslovnikom o radu VŠ za sprečavanje nedozvoljenog uticaja

Društvo sudija navodi da je na YouTube kanalu "Slavija Specijal“ objavljen video snimak pod nazivom "Ðorđe Višekruna: Zapretio SNS sudiji!! Vučić će skupo platiti za ovu presudu!"

Snimak traje 34 minuta i 54 sekunde i sadrži pretnje i uvrede upućene sudiji Mihajlov, kao i zameniku Osnovnog javnog tužioca u Bačkoj Palanci Milici Ðogić.

U snimku su, bez znanja i pristanka sudije Tijane Mihajlov, objavljene njene fotografije i lični podaci, a autor snimka Ðorđe Višekruna navodi, između ostalog, da će se osvetiti sudiji, da će joj "pokazati“ i da će joj ući u kuću.

Pozvoa je svoje pratioce da to isto učine, pri čemu sudiju i zamenika javnog tužioca naziva "delom zločinačkog udruženja“.

Na snimku je takođe je prikazana i pročitana kopija zapisnika o glavnom pretresu sačinjena u krivičnom postupku koji je, pred Osnovnim sudom u Bačkoj Palanci, vođen protiv M. V, inače brata autora snimka Ðorđa Višekrune.

Društvo sudija je posebno izrazilo zabrinutost i najoštrije osudilo ozbiljne pretnje i uvrede upućene sudiji Osnovnog suda u Bačkoj Palanci Tijani Mihajlov i povredu njene privatnosti, podsećajući da je suđa nezavisan u postupanju i donošenju odluka i da ne može biti pozvan na odgovornost za izraženo mišljenje ili glasanje prilikom donošenja sudske odluke, osim ako se radi o krivičnom delu kršenja zakona od strane sudije.

07:33

SELAKOVIĆ USTAO USRED JUTARNJEG! Ministar se iznenadio, ovakav poklon nije očekivao, a evo kako je uzvratio!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.