UHAPŠEN SRBIN DOK JE BIO SA DEVOJKOM U GRČKOJ, MIMI DOBRO POZNAT POLICIJI: U dosijeu više od 40 krivičnih dela!
Ilustracija, Foto: PRINTSCREEN VIDEO/INDEKSONLINE.RS

srbin sa interpolove poternice

UHAPŠEN SRBIN DOK JE BIO SA DEVOJKOM U GRČKOJ, MIMI DOBRO POZNAT POLICIJI: U dosijeu više od 40 krivičnih dela!

Konstantinovića su juče uhapsili pripadnici FAST tima iz Soluna na osnovu informacija iz Policijske uprave Niš

Objavljeno:

Srbin Milan Konstatinović (39) zvani Mimi, koji je uhapšen juče u Solunu po Interpolovoj poternici, stari je znalac srpske policije i u svom krivičnom dosijeu ima više od 40 krivičnih dela.

- U Srbiji je osuđen zbog pokušaja ubistva i nedozvoljenog držanja oružja jer je 2003. godine u Voždovoj ulici ispalio više hitaca u D. M. i naneo mu teške telesne povrede opasne po život - dodaje naš sagovornik blizak slučaju i objašnjava da se uhapšeni Konstantinović nalazi u ekstradicionom pritvoru nakon čega će biti izručen Srbiji.

- Postoji mogućnost da je u Grčkoj učinio neko krivično delo te će prvo u toj zemlji mu biti suđeno, pa onda tek izručen Srbiji kako bi odslužio kaznu zatvora - kaže naš sagovornik.

Viši sud u Leskovcu za njim je raspisao međunarodnu poternicu zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 4 godine i 6 meseci, zbog droge. Bio je u bekstvu od 2015. godine.

Podsećanja radi, Konstantinovića su juče uhapsili pripadnici FAST tima iz Soluna na osnovu informacija iz Policijske uprave Niš.

On je uhapšen u zajedničkoj akciji grčke i srpske policije, a kako prenose grčki mediji, u trenutku hapšenja sa njim je bila njegova devojka, takođe srpska državljanka stara 29 godina, sa kojom je živeo u Solunu, prenosi Nešnal Herald.

Drugi Srbin sa Interpolove poternice

Zanimljivo je da je za 48 sati ovo drugi uhapšeni Srbin za kojim je bila raspisana Interpolova poternica. Srbin I. B. (56), koji se nalazio na Interpolovoj poternici zbog brojnih krivičnih dela, uhapšen je prekjuče u Podgorici.

- I. B. se potražuje na osnovu međunarodne poternice NCB Interpol-a Visbaden radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnog dela pronevera novčanih naknada za izvršen rad, prevara na štetu države i prevara, po Krivičnom zakoniku Savezne Repuublike Nemačke - navodi se u saopštenju policije.

Sumnja se da je on bio član kriminalne organizacije Pink Panter.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.