DETALJI NESREĆE U NOVOM SADU, POVREĐENE 4 OSOBE: Ležao na ulici prekriven čaršavom, a onda su primetili da diše
Ilustracija, Foto: Nemanja Nikolić

NESREĆA NA PUTU

DETALJI NESREĆE U NOVOM SADU, POVREĐENE 4 OSOBE: Ležao na ulici prekriven čaršavom, a onda su primetili da diše

Nakon ukazane pomoći pešak je prevezen na reanimaciju UC KCV

Objavljeno:

U saobraćajnoj nesreći na Bulevaru oslobođenja kod broja 48 u Novom Sadu, danas nešto pre 15 časova povređene su četiri osobe i oni su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Prema nezvaničnim saznanjima, automobil je udario pešaka, koji je pretrčavao kolovoz van pešačkog prelaza. Pokušavajući da ga izbegne da udari pešaka, automobil je naleteo na nekoliko parkiranih automobila, prenose "Novosti".

Iako je nesrećni muškarac proglašen mrtvim i pokriven čaršavom, građani su primetili da je počeo da diše, pa je hitna pomoć ponovo pozvana na lice mesta.

To se često dešava kada je reč o politraumama, kao u ovom slučaju. Reč je o agonalnom disanju, veoma teškom disanju. U većini slučajeva, pacijenti udišu ne više od 10 do 12 puta u minuti, to je na svakih pet do šest sekundi, navodi Telegraf.rs.

Agonalna respiracija ne obezbeđuje adekvatan kiseonik u telu i smatra se istim kao da nema nikakvog disanja. Javlja se kod umirućih bolesnika i kod kardiopulmonalne reanimacije.

Nakon ukazane pomoći pešak je prevezen na reanimaciju UC KCV.

Prema rečima doktora Zorana Krulja portparola novosadske hitne pomoći, tri ženske osobe stare 19 godina zbrinute su na licu mesta, a potom su prevezene u UC KCV na dalju dijagnostiku i lečenje. One su se nalazile u "opelu".

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.